NJEMAČKA KANCELARKA – BEŠĆUTNA ILI ISKRENA Željezna Angela Merkel rasplakala djevojčicu iz Palestine: Snimak koji je podijelio svjetsku javnost!

Njemačka kancelarka Angela Merkel izazvala je žestoku debatu ponašanjem prema palestinskoj djevojčici koja joj je izrazila strah svoje obitelji od deportacije

Kad se Merkel u srijedu u sjevernonjemačkome gradu Rostocku sastala sa školskom djecom, Palestinka Reem rekla joj je kako njezinoj obitelji prijeti deportacija iz Njemačke odbiju li joj vlasti azil.

Najveća želja joj je – studiranje

“Doista je teško vidjeti kako drugi mogu uživati u životu, a vi ne možete uživati s njima”, rekla je Reem na tečnom njemačkom i dodala kako joj je najveća želja studiranje na njemačkom fakultetu.

“Politika je katkad okrutna”, odgovorila joj je njemačka kancelarka.

“Ti si izuzetno draga osoba, ali znaš da su u palestinskim izbjegličkim logorima u Libanonu tisuće i tisuće (ljudi). Da sad kažemo: ‘Svi možete doći…’ Mi to jednostavno ne možemo”, rekla je kancelarka.

Zna da joj je teško

Reem se rasplakala, a Merkel joj je prišla, pogladila je po glavi i rekla: “Ali izvrsno si to izvela”, a na to je voditelj priredbe rekao kako Reem nije htjela “dobro to izvesti”, nego reći kako joj je teško u životu.

“Znam da je teško”, uzvratila je kancelarka. “Zato je i želim utješiti. Ne želimo vas sve dovesti u takvu situaciju. To je teško, a i drugima ste pokazali u kakvoj situaciji se mogu naći, zar ne?”.

 

Politički komentatori napali su Merkel da je bešćutna, da podcjenjuje druge i da ne suosjeća.

Drugi su joj skočili u obranu i rekli da je bolje biti iskren i pragmatičan nego davati lažna obećanja.

Telegram.hr

more recommended stories