Published On: Sri, lis 15th, 2014

‘NIŠTA MI NE MOŽETE, IMAM AMERIČKI PASOŠ’ Ovo je čovjek koji je sa ‘velikom Albanijom’ doveo Srbe do ludila

Olsi Rama, mlađi brat albanskog premijera koji je uhićen na jučerašnjem nogometnom susretu između Srbije i Albanije, pušten je na slobodu kao i ostatak albanske delegacije i vratio se u Tiranu, javili su beogradski i albanski mediji.
Olsi Rama rođen je 1969. godine, a posljednjih osam mjeseci radi u tvrtki Pegasus Communications. Prije toga radio je nešto više od dvije godine u tvrtki Delphinus Medical Technologies.

Mlađi Rama je 13 godina proveo na Karmanos Cancer Institutu u Detroitu koji radi na prevenciji, otkrivanju i eventualnom iskorjenjivanju raka. Na tom je radnom mjestu proveo gotovo 14 godina.
Od lipnja 1992 godine do travnja 1997. godine Olsi Rama bio je programski direktor zaklade Otvorenog društva za Albaniju. Društvo je bilo financirano od zaklade Soros poznatog investitora Goergea Sorosa.
U travnju 1997. godine preselio se u SAD, gdje je, kako se navodi na stranici instituta u kojem je zaposlen, bio na udaru tajnih službi zbog suradnje s Georgeom Sorosom, zbog novinarskih aktivnosti u pokrivanju “albanskih pobuna”, piše B92.
Olsi Rama bavio se i sportom te je od 1987. do 1996. godine bio član košarkaške ekipe Dinama iz Tirane.
Jučerašnja kvalifikacijska utakmica između Srbije i Albanije nije završena nakon niza incidenata. Olsi Rama osumnjičen je da je iznad stadiona u Beogradu upravljao malom letjelicom koja je nosila zastavu “Velike Albanije”. Nakon uleta letjelice došlo je do tučnjave i prekida susreta.
Prema neslužbenim informacijama Tanjuga, Olsija Ramu je priveo načelnik beogradske policije Veselin Milić. Kako Blic saznaje, Olsi Rama, brat albanskog premijera Edija Rame, pušten je na slobodu. Svjedoci su za Blic kazali kako je Rama prilikom privođenja pokazao američku putovnicu:
Ja sam američki državljanin i ništa mi ne možete – kazao je navodno Rama.
S Ramom su bili privedeni i ostali članovi albanske delegacije koja je sijedio u VIP loži. I oni su pušteni na slobodu. Kako tvrdi izvor i MUP-a Srbije, pušteni su “jer im se nije mogao osigurati branitelj zbog štrajka odvjetnika”.
Kod Rame (45) je pronađen i daljinski upravljač kojim je navodio letjelicu.
Članovi albanskog izaslanstva su, potom, prema saznanjima beogradskih medija, sa stadiona ispraćeni u zračnu luku Nikola Tesla na charter let za Tiranu, prenosi Index.hr.
(FENA / dg)