Published On: Sri, ruj 14th, 2016

Nino Raspudić: HDZ može biti zadovoljan rezultatima, SDP nezadovoljan

Politički analitičar Nino Raspudić komentirajući rezultate izbornih rezultata za HRT rekao je kako je HDZ postigao rezultat isti kao na prošlim izborima, no da mogu biti puno više zadovoljni nego SDP. SDP ne može biti zadovoljan jer je očekivao da će se vratiti na vlast nakon onga što se događalo s HDZ-om.
Most može biti jako zadovoljan ponovio je rezultat. Ovo je drugačiji Most, Most s više iskustva. To je jedna pročišćena čvrstost, rekao je Raspudić.
Vrlo mogućim je ocijenio raspad Živog zida. Snaga buduće vlade ovisit će o unutrašnjem stanju stranke koja će formirati vlast a tu je, smatra Raspudić, HDZ u prednosti jer nije radio koalicije na nacionalnoj razini.
Ako sve ostane ovako, prognoziram da 50 posto šanse dobit ćemo vlast čiju će okosnicu činiti HDZ i Most, 40 posto da ćemo izići na nove izbore, a samo 10 posto velikoj koaliciji, rekao je Raspudić.
On smatra da je Beljakova sudbina na čelu HSS zapečaćena. Očito je da HDZ nije ništa izgubio, a SDP nije ništa dobio HSS-om. Otišao je ulijevo više od samog Zorana Milanovića, ustvrdio je.
Dnevnik.ba