Published On: Pet, tra 20th, 2012

NIkšić sve češće o rekontrukciji Vlade u FBIH

niksic_main“Rekonstrukcija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine dolazi u obzir u trenutku kad procijenimo da ona ne radi korektno”, izjavio je danas federalni konjički komunalni redar koji se slučajno našao u funkciji premijera susjednog bošnjačkog entiteta, Nermin Nikšić, odgovarajući na novinarska pitanja na press-konferenciji održanoj tijekom sjednice Vlade u Sarajevu.

 

Rekonstrukcije sigurno neće biti u svibnju, dodao je bez daljnih komentara federalni premijer, inače glvani tajnik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH. Još jedan dužnosnik te stranke, član njenog predsjedništva Saša Magazinović, danas je također imao susret s novinarima, a oni su pitali i o mogućnosti Vladine rekonstrukcije.To trenutno nije opcija, ali nakon sutrašnje sjednice Predsjedništva SDP-a i o tom pitanju će se možda više znati, rekao je Magazinović, odgovarajući na novinarske upite čiji je glavni kontekst bio odnos između koalicijskih partnera u aktualnoj vlasti, SDP-a i Stranke demokratske akcije (SDA).

Trenutno u tim relacijama ima dosta problema, u najosjetljivijoj i najkritičnijoj su fazi dosad, izjavio je između ostalog Magazinović.

Tako se nakon jučerašnjeg intervjua predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, koji je najavio rekonstrukciju već idućeg mjeseca, te predsjednika SDA Sulejmana Tihića, kojeg je SDP izigrao na državnoj razini glasujući za proračun bez pristanka SDA, priči oko rekonstrukcije, nelegalne i nekompetentme vlasti pridružio i SDP.

Tihić je danas otvoreno kazao kako žali što u vlasti nisu legitimni hrvatski predstavnici, dva HDZ-a, a i predsjednik HDZ-a Božo Ljubić kazao je kako je formiranjem ove vlasti izigrana politička volja hrvatskog naroda koji je s 95 posto dao glas HDZ-u 1990 i HDZ-u BiH.

Uz loše odnose na relaciji SDP – SDA, funckioniranje platformaške vlasti usložnjava i sukob na relaciji nelegalni ministar branitelja i nelegalni predsjednik FBiH. Živko Budimir je ovih dana izložen medijskim uvredema jednog nižerangiranog činovnika SDP-a u liku Zukana Heleza, ali kojeg je njegova stranka otvoreno podržala u medijskom sukobu s Helezom, punom uvreda, što dokazuje da je se ovoj koaliciji i ovoj vlasti polako bliži kraj. (S.M./Dnevnik.ba)