Četvrtak, 18 travnja, 2024

Nikšić: Neću dozvoliti bahatost Budimira

Must Read

Budimir duže vremena ucjenjuje pojedine ministre u Vladi FBiH – rekao je Nikšić.

Povodom današnje Odluke predsjednika Federacije BiH Živka Budimira o razrješenju federalnog ministra financija Ante Krajine, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić izdao je priopćenje za javnost.

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir nastavlja s pokušajima da dodatno blokira i zakomplicira političke procese u Federaciji BiH, što čini već gotovo dvije godine.

Budimir duže vremena ucjenjuje pojedine ministre u Vladi FBiH, što sam već javno iznosio, prijeteći da će ih smijeniti ukoliko ne pristanu na njegove zahtjeve i diktat, a sve na osnovu zahtjeva za smjenu osam ministara koji sam podnio još u prosincu 2012. godine, a koji je tad odbio, zaustavljajući na taj način rekonstrukciju Vlade FBiH.

Očito je kako ministar Krajina nije popustio pred njegovim ucjenama zbog čega je upravo od njega odlučio početi s realiziranjem svojih prijetnji. 

Pri tome Budimir svjesno zaboravlja da je Vladi FBiH, u međuvremenu, izglasano nepovjerenje u Parlamentu FBiH, što je zaustavljeno zloupotrebom vitalnog nacionalnog interesa, u čemu je i Budimir dao svoj nesebičan doprinos blokirajući izbor sudaca Ustavnog suda FBiH.

Današnjim potezom predsjednika FBiH politička kriza u FBiH će biti dodatno usložnjena i to, naravno, ne na štetu Živka Budimira, već svih građana FBiH koji njega i njegove pokrovitelje ni najmanje ne interesuju.

Ovo je nastavak neodgovorne politike, politike stvaranja kaosa i politike ‘što gore to bolje’ i ja ću se tome suprotstaviti na svaki mogući način.

Neću dozvoliti da zbog ove bahatosti Budimira dođu u pitanje isplate mirovina, invalidnina, poticaja, plaća i svih drugih davanja iz budžeta FBiH, što je u stvari njegov krajnji cilj, a što se može dogoditi ukoliko FBiH ne bude imala ministra financija koji je, prema Zakonu o izvršenju proračuna, jedan od potpisnika svih transfera iz Proračuna FBiH.

Očito se čekalo da, ukoliko kaos ne bude proizveden blokiranjem donošenja državnog proračuna i aranžmana sa MMF-om, otpočne provedba plana B i blokiranja financijskih tijekova u Federaciji BiH – navodi se u priopćenju.

vecernji.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -