Predstavnik komunalnog otpada iz Konjica,  Nermin Nikšić (SDP), brat Mirsadov, uputio je jutros pismo predsjedniku odbojkaškog saveza FBiH Živku Budimiru (SPP) u kojem ga informira da neće moći doći na čvenk i da  postupak smjene osam  ministara bošnjačke majorizatorske paravlade, kojeg je Nikšić bio pokrenuo 10.prosinca 2012. godine, više ne vrijedi.   Nikšić u svom pismu […]

" />
Published On: Uto, sij 14th, 2014

NIKŠIĆ BUDIMIRU: Zezao sam se za ministre, popravili su se, Čamber više ne pjeva ustaške, a Jerko pomalo prelazi na povrće…

Predstavnik komunalnog otpada iz Konjica,  Nermin Nikšić (SDP), brat Mirsadov, uputio je jutros pismo predsjedniku odbojkaškog saveza FBiH Živku Budimiru (SPP) u kojem ga informira da neće moći doći na čvenk i da  postupak smjene osam  ministara bošnjačke majorizatorske paravlade, kojeg je Nikšić bio pokrenuo 10.prosinca 2012. godine, više ne vrijedi.

 

Nikšić u svom pismu Budimiru naznačio kako smatra da je ovaj postupak okončan Budimirovim odgovorom od 17. prosinca 2012. godine, te da više ne može biti razlogom ni za nedavnu smjenu ministra financija Ante Krajine koji je Nikšiću jednako ok.

Parodija zvana Platforma tako dobiva i svoj najfarsičniji trenutak. Klipan zvan Živko, narcisoidna nakupina ljudske gluposti  , ambicije i taštine, koja je na čelo Federacije imenovana oktroiranom odlukom jednog od najbjednijih Austrijanaca koji je ikada kročio po BIH,  smjenila je nelegalnog ministra.

Nelegalnoj smjeni neleglanog usprotivila se Visoka Ljiga za BIH,  koja je cijelu nelegalnost i osmislila. Sada se nelegalni premijer i nelegalni predsjednik spore oko toga jel smjena nelegalnog Krajine bila ok ili nije. Za to vrijeme sudovi u Federaciji proglašavaju se nenadležnima za proces nad građaninom Budimirom slično kako su se pizdunski ponijeli i kad je trebalo neustavnu i nelegalnu Vladu takvom i imenovati.  A sarajevsko zlatno dijete , tatin sin Zlatko, čije su bolesne ambicije i dovele FBIH pred kliničku smrt ne pojavljuje se u javnosti. Slučajni lider građanštine koji je glasove dobio na ne tako slučajnoj nacionalističkoj retorici nestao je kao najobičniji slučajni prolaznik. Što je oduvijek i bio. Od puste priče države za čovjeka , pravde i prava, građani FBIH danas žive u bunilu Platforme koja je FBIH opelješila a društvo, politički pluralizam, razvoj demokracije i međunacionalne odnose vratila godinma unatrag.

Zlatka kao da  i nije bilo i kao da on više nema ništa s ovim.  Slično kao i Zvonkudin Jurišić i njegovi neotomanski pravaši, koji nakon što su ostlai bez poluga moći kreću ponovno hrvatovati, nadajući se da će ono malo bezubih glasača koje su uspjeli prevariti na prošlim izborima zaboraviti da su od Hercegovine htjeli napraviti Hrvatistan i da su bili samo poluga preko koje su bošnjačke elite preuzele kontrolu nad svim strateškim hrvatskim tvrtkama u Federaciji. Od Luke Ploče do Elektroprivrede HZHB.

Za to vrijeme Budimir je već član i šef nove privatne strančice multietničkog karatkera iako je svojih bijednih 2000 glasova dobio na hrvatskoj patetici i obećanju kako izdati neće. HSP-ovi ministri koji sjede u Vladi FBIH i sami više ne znaju koga predstavljaju i kome su odani i tko su uostalom. Krajina i dalje tvrdi da je u intimnoj vezi sa Jozom Perićem dok Perić tvrdi da već duže vremena ne zna koliki je tlak u Krajine, opet nekadašnji Jurišićev intimus Max Čamber više nema pojma jel Vjeko il je Čamber, jel partizan il ustaša kao što je nekada govorio. Ili se prekrstio u  pripadnika Handžar divizije. Jedino je Svetozar Pudarić siguran da četnik nije.

Apsurdistan bošnjačkog nacionalizma poprimio je montypaytonovske obrise. Bijeda foteljaštva, lijevog SDP-ovog i desnog SDA-ovog bošnjačkog nacionalizma čiji se uspjeh mjeri mjerom potiranja prava malobrojnijima,  plutokracija razmažene sarajevske dječice koja vlastiti narod 20 godina uvjerava kako su im za sve nedaće krivi Hrvati i Srbi, sublimirana sa jeftinom vučjom kožom  otužnih hercegovačkih pavelićanaca iz HSP-a Federaciju BIH dovela je do krajnjeg besmisla postojanja i prijeti njenom potpunom nestanku.

4 godine potpune bošnjačke uprave nad Federacijom od nje su napravili lošiji i i otrovniji proizvod od Lijanovićeve đačke kobasice.

Kada se na to sve opet dodaju univerzalne vrijednosti koje baštine, recimo poštenje Jerke Lijanovića i SDP-ovstvo Željka Komšića, izgleda da će Hrvati u BIH ovoj gerili ipak morati dići spomenik. Nitko tako efikasno nije otvorio hrvatsko pitanje u BIH i dokazao da se u 4 godine nesposobne vladavine i uspješne krađe može ukrasti puno više i unazaditi puno više nego njihovi mrski prethodnici sve godine prije njih.

Konačno ako bošnjački narod u FBIH ne progleda sada nikada i neće. Pune 4 godine imali su u svojim rukama potpunu vlast u Federaciji preko svojih legitimnih predstavnika koji su iz vlasti izbacili Hrvate. Nakon 4 godine Federacija nikada nije bila bliža bankrotu a ljudska prava, medijske slobode, i opći društveni standard nikada nisu bili gori. Na idućim izborima ni Tihić ni Lagumdžija neće se moći pravdati mrskim Hrvatima koji su ih kočili u njihovoj urođenoj sposobnosti i predodređenosti da izbave bošnjački narod iz ropstva genocidnih komšija. I naprave mu državicu.

poskok.info

 

Vlada FBiH odbila Budimirov prijedlog

Prijedlog predsjednika Federacije Živka Budimira da smijenjenog ministra financija Antu Krajinu kao potpisnik platnih naloga zamijeni pomoćnik ministra financija, bio je na dnevnom redu sjednice Vlade Federacije BiH koja se održava danas u Sarajevu.

Članovi Vlade su, međutim, nakon glasanja, taj prijedlog odbili.

– Nije prihvaćen prijedlog predsjednika FBiH uz tumačenje Ureda za zakonodavstvo da ne postoji zakonski uvjet za prihvaćanje ili donošenje takve odluke – izjavio je novinarima Živko Budimir, koji je prisustvovao  dijelu sjednice Vlade FBiH.

Budimir je dodao da je tijekom rasprave o toj točki dnevnog reda dan prijedlog da se dnevni red današnje sjednice Vlade proširi s očkom ‘razmatranje prijedloga izmjene i dopune Zakona o izvršenju proračuna’.