Utorak, 16 travnja, 2024

NIKOLIĆ: Srbe u Republici Srpskoj su odvikli od toga da su Bosanci

Must Read

BEOGRAD – Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je kako Srbija ne može, ne želi, niti će ikada ugroziti BiH, ali da ne može ni pomoći da BiH bude bolje.

U intervjuu za Radio-televiziju Srbije, Nikolić je rekao kako BiH postoji prema Daytonskom sporazumu, kao i voljom onih koji žive u njoj.

“Mi možemo samo sa strane pomoći da to tako postoji. Ali, Srbija ne može pomoći ni da to bude bolje, ako tri naroda i dva entiteta ne žele da to bude bolje”, rekao je Nikolić.

Naveo je kako nitko više ne optužuje Srbiju da ugrožava interese BiH zato što ima odnose sa Republikom Srpskom, jer ima pravo na to i želi te odnose, te dodao da Srbija hoće i s Federacijom BiH imati odnose, ako postoji ekonomski interes.

“S Republikom Srpskom moramo imati odnose i ako nemamo ekonomske interese, jer to je naša briga o srpskom narodu izvan granica Srbije, i to svatko mora razumijeti”, rekao je Nikolić.

Na konstataciju da je nekoliko puta zvao predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na neku vrstu konsultacija kada je riječ o unutarnjim političkim pitanjima Srbije, Nikolić je rekao kako to ne bi tako nazvao i da se on s Dodikom nikada ne konzultira o unutarnjim prilikama u Srbiji.

Nikolić je naveo kako ne želi da mu predsjednik Republike Srpske pomaže da ostane na vlasti.

“Ja želim da se on uvijek pita kako žive Srbi koji su došli iz Republike Srpske, da li im je Srbija sve omogućila što može i kako on može da im pomogne. To je ta prava vrsta suradnje”, naglasio je Nikolić.

Predsjednik Srbije je rekao kako Srbi koji žive kilometrima daleko, kao Srbi u Banja Luci, Trebinju, Herceg Novom, razumiju što Srbija mora raditi, ali i da on razumije kako oni žive i što trebaju raditi.

“Ali, ja sam uvjeren da ja njima ne otežavam. Mogu oni jednostrano da pokvare odnose sa mnom, ali ja njima ne otežavam život. Odnosi nisu pokvareni, ali ako netko tamo povede Srbe i kaže – nama smeta Tomislav Nikolić – pokvarit će odnose”, rekao je Nikolić.

Ponovio je kako je njegova izjava da Srbe iz BiH naziva “Bosancima” pogrešno shvaćena.

“Mene boli kada se odreknemo nečega i onda pokušam da vraćam Srbe, ali vidim da to više ne ide. To je zaboljelo Srbe u Republici Srpskoj, jer su ih odvikli od toga da su Bosanci. I ja sada to prihvaćam, razumijem”, rekao je Nikolić, dodajući da Srba ima i u FBiH, iako malo.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

EKSKLUZIVNO PODSJEĆAMO: Gdje su bili HDZ-ovci RH kad je postavljen Bruce Lee. Wikileaks 2005.: “Granić lutkar – i sljedeći ministar vanjskih poslova?”

Hrvati imaju riblje pamćenje. Neka ih. Ali zbog te kratke pameti se neki usude pljuvati po mostarskoj svetinji - Bruce...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -