NIKAKO DA POSJETI BUGOJNO: Čović i Murphy se sastali u Mostaru i razgovarali o aktualnim temama i izmjenama izbornog zakona

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović sastao se s veleposlanikom SAD u BiH Michaelom Murphyjem u Mostaru.

– Razgovarali smo o aktualnim temama i predstojećim naporima da se zemlja pomjeri ka prosperitetu i napretku. Izmjene izbornog zakona i ograničene ustavne promjene ključne su ne samo za unutrašnja pitanja već i za čvrst napredak na našem putu ka EU – napisao je Čović na Twitteru.

Povodom sastanka oglasio se i veleposlanik Murphy.

– Sastao se sa delegatom Doma naroda Draganom Čovićem kako bi razgovarali o potrebi funkcionalnije, efikasnije i odgovornije vlasti na svim razinama. Razgovarali smo o vitalnoj važnosti njegovanja okruženja veće suradnje i kompromisa .

Podsjetimo – afera o kojoj svi mediji u BIH šute, kao i hrvatski političari jeste Wikileaks papir, u kojem Murphey traži pravni imunitet za Cikotića, glede i unatoč potencijalnom ratnom zločinu u Bugojnu. Cikotića USA mediji dovode i u vezu s novom aferom – uhićenim korumpiranim agentom FBI koji je navodno od osobe “C” ministra i savjetnika predsjednika u BIH primio mito.

Je li i Murphey za  zaštitu Cikotića primio mito?