Published On: Sat, Aug 26th, 2017

Nije ju htio zaprositi i sada je ostao bez milijuna

Zakon savežne države Massachusetts jasno nalaže da osoba koja osvoji dobitak na lutriji mora podijeliti dobit sa svojim vjenčanim partnerom. Da je bio malo pametniji, rekli bi neki, Richard Lord (63) je danas mogao biti milijunaš i do kraja života uživati.

Naime, on je 15 godina bio u vezi s Mavis Wanczyk (53), koja je prije nekoliko dana osvojila osvojila 758,7 milijuna dolara na američkoj lutriji.

Iako su bili godinama u vezi, Lord ju nije htio zaprositi zbog lošeg iskustva iz prethodnog braka.

– Bio sam u braku 20 godina, ali je sve završilo s velikom glavoboljom. Bivša supruga je dobila djecu, imao sam divnu kuću, dobila je i nju. Nisam imao ništa ni za jesti. Nakon svega toga, nije mi se žurilo ponovno oženiti, iskreno je rekao Richard.

Prošle godine prekinuli su vezu, a Mavis mu je poručila kako ‘kreće u bolji život’. I zaista joj je krenulo.

Wanczyk je, nakon što se odbije porez, dobila 443 milijuna dolara u gotovini. Njezin dobitak na lutriji je drugi najveći u povijesti – veći je bio jedino u siječnju prošle godine, kad je sretni trojac podijelio čak 1,6 milijardi dolara.

– Sretan sam zbog nje i nemam ništa protiv. Nadam se da će uživati u svom tom novcu, zaključio je Lord.

Igrala na datume rođenja članova svoje obitelji

Wanczyk je kupila je svoj listić na benzinskoj crpki u svom gradu Chicopeeu, na zapadu Bostona, prekriživši brojeve 6, 7, 16, 23, 26 i dodatni broj 4. Ti su brojevi dani rođenja članova njezine obitelji.

Dok je išla s posla, kolega joj je pročitao dobitne brojeve i promijenio joj život u minuti.

– Počeo je čitati brojeve, ja sam izvukla svoj listić i kazala: Hej, pa ja imam taj broj. I taj, i još jedan! A on mi kaže: Ma daj mi taj listić da ga vidim! Kad ga je pogledao, samo je rekao: Dobila si! – rekla je majka dvoje djece na tiskovnoj konferenciji na kojoj je otkrila svoj identitet.

– Strah me, ali bit ću OK. Možda i više nego OK. 785 milijuna dolara je više nego OK – kazala je.

– Prva stvar koju ću učiniti jest sjesti i opustiti se. Ostvario mi se san, željela sam otići u prijevremenu mirovinu – odgovorila je na pitanje o svojim planovima./prvi.tv/