Published On: Čet, sij 13th, 2022

NEZAPAMĆENO INTERESIRANJE Počinje suđenje Nijemcu koji je usmrtio Šabana Šaulića

Kako piše Blic, čitava obitelj Šaulić će otići za Njemačku da bi prisustvovali suđenju koje već izaziva ogromno interesiranje u javnosti do te mjere da je sud dobio rekordan broj prijava za akreditacije predstavnika njemačkih, ali i medija iz okolnih država.

“Vjerujemo u sud u Nemačkoj i nadamo se maksimalnoj kazni, ali koliko god da bude osuđen, ništa ne može vratiti našeg supruga, oca i dedu Šabana niti umanjiti tugu i bol koje osjećamo. Dvije obitelji su zavijene u crno i ostaju da žive s tim dovjeka”,  rekla je Šabanova udovica Gordana.

Za dvostruko ubojstvo iz nehata, nanošenje tjelesne povrede iz nehata, kao i opasne radnje u prometu, te vožnju bez vozačke dozvole, optužen je Nijemac, turskih korjena, rođen u Giterslou. Prema navodima Okružnog suda, on je priznao krivnju.

Podsjetimo, Šaban Šaulić i njegov klavijaturista Mirsad Kerić poginuli su 17. veljače 2019. godine, nakon nastupa u Njemačkoj u noći prije tragedije. Spasilačke ekipe o nesreći su obaviještene u 6:50 sati ujutru. Do 9:30 sati put je bio neprohodan, pošto su vatrogasci dva sata četvero povrijeđenih ljudi izvlačili iz smrskanih kola.

Kako je kasnije ustanovljeno, Alsin Levent je na dan nesreće vozio bez vozačke dozvole, a bio je i pijan kada je u automobilu “Mazda 6” izazvao tešku nesreću na putu A2 u blizini Gitersloua. Kako je utvrđeno, Levent je vozio brzinom od 160 km/h, na mjestu gdje je u tom trenutku bilo dozvoljeno voziti 80 km/h.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Elitna Kladionica "Džennetski Zgoditak" by Haso!
Elitna Kladionica "Džennetski Zgoditak" by Haso!
1 godina prije

Nijemac turskih korijena 🙁 ?! To je OXIMORON!!!!

Poučak: Turčin-zulumćar ostaje Turčin-zulumćar čak i kada se rodi u Njemačkoj 🙁 – baš kao i Hasanbegović koji se, nota bene – rodio u Hrvatskoj ali nema baš ništa sa Hrvatskom 🙁 …

Last edited 1 godina prije by Elitna Kladionica "Džennetski Zgoditak" by Haso!