Published On: Čet, sij 13th, 2022

Održan sastanak Dragana Čovića i Tomislava Ćorića, ovo su teme razgovora

Teme današnjeg sastanka predsjednika Čovića i ministra Ćorića nastavak su kontinuiranog i strateškog odnosa i suradnje.

Vlada RH i sva ministarstva, konkretno ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, nastoji realizirati što više infrastrukturnih projekata te poboljšati suradnju naših ljudi s obje strane granice.

Sugovornici su razgovarali i o trenutnim stanjem gospodarstva u BiH, rješenjima za postojeće poteškoće, te kako unaprijediti poslovanje i razvoj gospodarstva, uz mogućnosti razmjene iskustva te pozitivne prakse iz Hrvatske koje bi bile primjenjive na bh. gospodarstvu.

Također, razgovarano je o zajedničkom projektu elektroenergetskog sektora, aktivnostima na projektu Južne plinske interkonekcije te zajedničkim projektima iz oblasti zaštite okoliša.

Nakon održanog sastanka, dužnosnici će posjetiti i gradonačelnika Mostara dr. Maria Kordića, te sukladno predizbornom programu, nastaviti razgovarati o Mostaru kao glavnom gospodarskom središtu.

Nužno je raditi na procesu stvaranja strateške gospodarske točke koja bi Mostar u sljedećem razdoblju podignula na novu razinu i napravila nužne preduvjete za izravne investicije u gradu na Neretvi, istaknuto je.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Ćoriću vrati se ti fino u Hrvatsku i reci Plenkoviću .Sve sam im nudio ali oni neće da prihvate pomirdbu sa muslimanima Čović bi pristao ali hrvati će mu zavrnuti šiju pa ne smije
Poručili su da više bezveze ne dolazimo ,jer smo u zadnje vrijeme nešto učestali.