Published On: Wed, Jul 1st, 2020
#3rd | By Desk

Neum će besplatno ugostiti stopostotnog ratnog vojnog invalida i njegovu obitelj

Ovih dana Neum je radi međudržavnih, tranzitnih, političkih, turističkih i tko zna kakvih ne odnosa u središtu pozornosti šire društvene zajednice. Ovim tekstom, upravo iz Neuma, izvlačimo jednu običnu, ljudsku, humanu i braniteljsku priču, priopćili su iz Udruga veterana VP DR HVO Hercegovina-Mostar.

„ Želim punim sedmodnevnim apartmanskim smještajem ugostiti jednog hrvatskog branitelja i njegovu obitelj, kojemu će to biti od koristi,“ prije par dana u prostorijama Udruge predložio je Pero Babić, vlasnik prekrasne „Ville Petra“ u Neumu i član spomenute Udruge veterana vojne policije..

Nakon par telefonskih poziva ponudu je prihvatio stopostotni ratni vojni invalid, hrvatski branitelj i stradalnik iz Domovinskog rata, bivši pripadnik postrojbi Vojne policije HVO-a i također član Udruge.

„Ugodno ste me zatekli ponudom. Ne radi se samo o materijalnoj vrijednosti. Više od toga mi znači osjećaj da nismo zaboravljeni, da nismo sami sa svojim životnim križevima i tegobama. Sve ovo vraća vjeru u ljude i budi nadu. Hvala svima!“, rekao je korisnik. (Identitet poznat Udruzi)

Udruga veterana Vojne policije HVO-a Hercegovina–Mostar, koja je bila posrednik ove braniteljske pažnje, od srca se zahvaljuje domaćinu na osjećaju za braniteljsku populaciju, za hrvatske stradalnike i njihove obitelji, za braniteljsko zajedništvo, a našem korisniku i njegovoj obitelji želimo ugodno ljetovanje i istinski odmor u našem Neumu, na našem lijepom Jadranskom moru./HMS/