Published On: Čet, pro 2nd, 2021

NESTABILNA POLITIČKA SITUACIJA Svi odlaze s mjesta kancelara Austrije: Nakon Kurza i Alexander Schallenberg iznenada odlučio dati ostavku

Nakon što je Sebastian Kurz jutros objavio potpuni odlazak iz politike uključujući i posljednju aktivnu funkciju predsjednika Narodne stranke, Alexander Schallenberg je također upravo objavio bombastičnu vijest.

Nakon što je Sebastian Kurz jutros objavio potpuni odlazak iz politike uključujući i posljednju aktivnu funkciju predsjednika Narodne stranke, Alexander Schallenberg je također upravo objavio bombastičnu vijest. Naime, aktualni kancelar Schallenberg se nakon nepuna dva mjeseca povlači iz svoje fotelje u uredu kancelara, javlja 24.sata.hr.

– Nije mi namjera i nikad mi nije bio cilj preuzeti ulogu predsjednika Narodne stranke – rekao je Schallenberg o iznenadnoj ostavci.

Čvrstog sam mišljenja da bi se obje funkcije, šefa vlade i predsjednika najjače stranke u Austriji, trebale spojiti u jednoj ruci. Stoga svoje mjesto kancelara ostavljam dostupno – rekao je Alexander Schallenberg u priopćenju.

 

Mnogi se pitaju tko će sjesti na mjesto kancelara i predsjednika Narodne stranke u ovim kritičnim vremenima. Nagađa se da bi to mogao biti aktualni ministar financija Gernot Blümel ili ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer.

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare