Published On: Sri, stu 19th, 2014

GRAD ŠIROKI BRIJEG: Nema više općine, Široki Brijeg je od danas grad

Usvajanjem Privremene statutarne odluke Grada Širokog Brijega, od strane Gradskog vijeća, od danas 19. studenoga 2014. Široki Brijeg je i službeno postao GRAD.

Prema ovoj odluci privremeno se uređuju statusna obilježja grada Širokog Brijega, samoupravni djelokrug Grada i Gradskih tijela vlasti i njihovi međusobni odnosi, mjesna samouprava, izravno sudjelovanje građana u odlučivanju, financiranje i imovina, propisi i drugi akti, prijelazne i završne odredbe kao i druga pitanja.

Gradska tijela vlasti su Gradsko vijeće i Gradonačelnik.

Nakon sjednice Gradskog vijeća na ulazu u zgradu Gradske uprave gradonačelnik Miro Kraljević i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić otkrili su ploče s natpisima Grad Široki Brijeg.

„Ovo je još jedan od važnih datuma za Široki Brijeg. Široki Brijeg je zaslužio status Grada jer smo dugo godina administrativno, duhovno, gospodarsko, kulturno i športsko središte naše županije, ali i šire. Za sada nam financijski to neće puno značiti, ali nećemo imati niti nekakvih velikih troškova, te neće biti novih zapošljavanja. Ali, nadam se da će nam proglašenjem grada biti olakšan pristup EU fondovima, a i da će Široki Brijeg biti privlačniji za nove investicije, a samim tim su i veće mogućnosti zapošljavanja. Koristim prigodu, da još jednom čestitam svim građankama i građanima Širokog Brijega i poručujem im da žive za svoj grad i da zajedno radimo na njegovoj dobrobiti kako bi Široki Brijeg bio još bolji“, izjavio je, nakon svečanog otkrivanja ploča s natpisom Grad Široki Brijeg, gradonačelnik Miro Kraljević.

 

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare