Published On: Sub, kol 20th, 2016

Nema razloga da Europa ukine sankcije Rusiji

Ne postoje razlozi za ukidanje sankcija Europske unije protiv Rusije jer Moskva nije ispunila svoje obaveze iz mirovnog dogovora iz Minska, rekla je njemačka kancelarka Angela Merkel u razgovoru objavljenom u petak.

Merkel je za RedaktionsNetzwertks Deutchland (RND) rekla kako je Rusija izazvala ogromnu krizu aneksijom polutoka Krima iz 2014., te podrškom separatistima u istočnoj Ukrajini.

“Europa je morala reagirati protiv ovog kršenja njenih temeljnih principa”, smatra Merkel.

Dodala je kako ona i francuski predsjednik Francois Hollande rade punom snagom kako bi natjerali Rusiju i Ukrajinu da implementiraju dogovor iz Minska o primirju unatoč svim poteškoćama.

“To ostaje mjerilom budućnosti sankcija”, istaknula je Merkel, prenosi Hina.

Europska unija u lipnju se dogovorila da će produžiti sankcije protiv Rusije u području energije, finansija i odbrane do kraja januara iduće godine.

Njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier sa svojim socijaldemokratima, koji su u vladajućoj koaliciji s CDU-om Angele Merkel, ima pomirljiviji ton prema Rusiji, te smatra kako bi EU trebala postupno ukinuti sankcije ako se pokaže napredak u mirovnim pregovorima.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x