Nelly Korda, druga golferica na svijetu, potpuno cijepljena, pauzira karijeru zbog krvnog ugruška

Nelly Korda neće igrati na prvom ovogodišnjem velikom turniru, Chevron Championshipu, nakon dijagnoze krvnog ugruška. Službenik turnira potvrdio je da se druga igračica svijeta nije prijavila.

Korda (23) je 13. ožujka na društvenim mrežama objavila da joj je dijagnosticiran krvni ugrušak u ruci i da se odmara kod kuće. Također nije na terenu za ovotjedni JTBC Classic u Carlsbadu u Kaliforniji.

“Trenutno sam kod kuće na liječenju kako bi se uklonili daljnji rizici”, napisala je Korda.

Prvobitno planiran za natjecanje u JTBC-u nakon azijskog turnira, Korda je posljednji put igrala na LPGA početkom veljače na LPGA Drive On Championshipu. Završila je T-15, T-20 i T-4 u tri starta ove sezone.

Ovo je posljednja godina u kojoj će se Chevron Championship natjecati na Dinah Shore turnirskom tečaju u Mission Hills Country Clubu u Rancho Mirageu u Kaliforniji. Manifestacija se tamo održava svake godine od 1972. godine.

Korda, koja još nije osvojila naslov, izgubila je od Mirim Lee u doigravanju 2020. godine i izjednačila se na trećem mjestu prošle godine. Svoj prvi veliki naslov osvojila je na KPMG Women’s PGA 2021. u Atletskom klubu Atlanta.

Korda je pobijedila četiri puta na LPGA 2021., osvojila je i olimpijsko zlato u Tokiju, a Američko udruženje golfa proglasilo ju je igračicom godine.

JTBC Classic u Aviara Golf Clubu u Carlsbadu, Kalifornija, obilježava ovogodišnji debi svjetskog broj 1 Jin Young Koa na tlu SAD-a. Natjecala se jednom, na Svjetskom prvenstvu HSBC za žene u Singapuru, na kojem je pobijedila.