Petak, 19 srpnja, 2024

NEKI LIK KOJI KASNI 3 GODINE: Zapad je isprovocirao rusku invaziju na Ukrajinu

Must Read

Zapad je isprovocirao Rusiju da izvrši invaziju na Ukrajinu, izjavio je danas u Nigel Farage, a prenosi Daily Telegraph.

Čelnik britanske desničarske stranke Reform UK, kazao je kako je “širenje NATO-a i Europske unije na istok” dalo Vladimiru Putinu razlog za opravdanje rata.

Komentari koje je iznio u intervjuu BBC-jeve Panorame s Nickom Robinsonomm odražavaju argumente Donalda Trumpa, bivšeg američkog predsjednika i prijatelja gospodina Faragea.

Bit će rata u Ukrajini

G. Faragea su upitali zašto je “okrivio Zapad” za rusku invaziju Ukrajine u punom opsegu u veljači 2022.

“Dobro, reći ću vam ono što ne znate, ustao sam u Europskom parlamentu 2014. i rekao sam, citiram, “bit će rata u Ukrajini””. kazao je Farrage.

“Zašto sam to rekao? Bilo mi je očito kako je stalno širenje NATO-a i Europske unije prema istoku dalo razlog Putinu i ruskom narodu da kaže: “opet dolaze po nas” i da krene u rat.”, rekao je za BBC Farrage.

Slično kao Donald Trump

Na pitanje o tome jesu li njegova retorika i retorika ruskog predsjednika slične, gospodin Farage je rekao: “Ali, pričekajte malo, mi smo izazvali ovaj rat. Naravno da je on kriv, iskoristio je ono što smo učinili kao izgovor.”

Ponovno upitan kaže je li Zapad “isprovocirao invaziju na Ukrajinu”, Farage je odgovorio kratko i jasno: “Da”.

Dodao je: “Usput, ja sam jedina osoba u britanskoj politici koja je predvidjela što će se dogoditi, i naravno svi su rekli da sam zloslutnica jer sam se usudio to predvidjeti.”

Farage  tijekom intervjua za BBC nije propustio priliku optužiti konzervativce kako nisu znali pravilno provesti Brexit.

“Nije riječ o neuspjehu, samo nije dobro proveden. Napustili smo Europsku uniju, i sada imamo samoupravu. No, Brexit je iznevjerio one koji su za njega glasali, vjerujući kako će se smanjiti broj imigranata”, kazao je na kraju Farage.

- Advertisement -

5 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

ZABRANJENA VERZIJA: Izgleda da su izbačeni dijelovi pjesme koji pozivaju na ustanak Hrvata u BIH. Prvi ih donosimo!

Tko je izvršio pritisak na Thompsona ne znamo, no mi smo upravo dobili izrezane dijelove pjesme koja je izišla...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -