Published On: Čet, lis 8th, 2020

Je li njih netko drži u federalnoj Vladi s tom mrskom “manjinom”?

SDA, stranka tvorac  i vodilja Prostoraša džihada (Naziv generala Armije BIH za Prostor pod kontrolom Armije BIH na kojem su se 90-ih obučavali i napadači na WTC)  predvođena Bakirom iz Magacina, jednim od rijetkih aktivnih ratnih političara te Šefikom Džaferovićem, ekspertom za europizaciju arapskih rodnih listova, priopćili su danas  kako je “HDZ izvršio napad na demokratski proces u BiH, blokirajući izbor nove Vlade FBiH koja treba odražavati izbornu volju građana, navodi se u reagiranju SDA.

Moramo napomenuti da u imenovanju nove Vlade FBIH nikako ne sudjeluju Hrvati iz Bugojna, građani Federacije za koje nam Selme i Cikotići nikako ne žele reći gdje su.

Sve dok jedna politička opcija ima mehanizam da suspendira demokratski proces u zemlji, ističu, i sve dok se to provodi u praksi, nemaju svrhe ni izbori u Federaciji, niti eventualni pregovori o izmjenama Izbornog zakona.”

  1. Iz ovog se da zaključiti da je , prema SDA stavu, HDZ toliko moćna stranka da iako malobrojniji u Vladi FBIH pod silom drže brojnije SDA ministre te njihove ukrasne Srbe u toj vladi. (Podsjetimo da SDA  i bošnjačke partije potupuno kontroliraju srpski klub Doma naroda FBIH te potpredsjednika FBIH Dunovića. Tako bi sutra trebala izgledati FBIH s tim što bi se SDA kontrola trebala proširiti i na Hrvate.)
  2. SDA koja tvrdi kako je vlada FBIH nedemokratska, i sjedi u vladi koju želi raspustiti.

Logično pitanje koje se postavlja je sljedeće: 

Zašto SDA ne pozove sve što nadzire u Vladi FBIH da napusti tu isti vladu? Zašto joj daju legitimitet?

Isto tako bilo bi lijepo da nam pojasne, nakon što raspuste vladu,  po kojem zakonu bi oni sastavili novu vladu FBIH budući da je Ustavni sud izbrisao dijelove Izbornog zakona koji su do sada omogućavali Prostorašima džihada da džihad koji nisu proveli u ratu, legalno i protuustavno provode u miru?

Zašto traže imenovanje nove  neustavne vlade prije donošenja Izbornog zakona ako je jasno da je  Ustavan Izborni zakon uvjet za sastavljanje legalne i ustavne Vlade FBIH?

Mi nismo Arapi. Glupi smo. Šefiče pojasni.