Subota, 15 lipnja, 2024

NEĆU IZIST JA: Kako je Živko Budimir pokrenuo potrošnju u Sarajstanu

Must Read

Oktroirni predsjednik Federacije BiH Živko Budimir nastavlja s nemilosrdnim trošenjem proračunskog novca uglavnom za osobne potrebe te je, kako Dnevni avaz saznaje, samo prekjučer potrošio oko 20.000 maraka iz tekuće rezerve za ovu godinu!

Dnevni avaz, naime, došao je u posjed dokumentacije koja potvrđuje da je 29. listopada, između ostalog, na ručkove u restoranima, cvijeće i isplate stranačkim kolegama, suradnicima potrošio tačno 19.977 KM. U sarajevskom restoranu “Cappuccino” Budimir je prekjučer potrošio 190 KM, a cvjećari “Kaktus” doznačene su dvije transakcije, od 305 i 240 KM. To znači da je samo za jedan dan entitetski predsjednik na cvijeće potrošio 545 maraka, koliko iznosi mjesečna plaća mnogih radnika u BiH.

Više od tisuću maraka uplaćeno je i sarajevskom “Eltman Tradeu” – hotelu “Alem” – transakcije od 160, 465 i 696 maraka.

Tisuće maraka iz Ureda predsjednika FBiH uplaćene su i pojedincima, kako novinari Dnevnog avaza saznaju, uglavnom Budimirovim suradnicima i stranačkim kolegama. Tako je Iliji Kalebu iz Konjica, članu Vijeća HSP-a Hercegovačko-neretvanske županije, Budimir u tri transakcije prekjučer uplatio ukupno 4.017 KM. Viktoriji Aničić, koja je tijekom predizborne kampanje za nedavno održane lokalne izbore bila tajnica Izbornog stožera HSP-a za Mostar, uplaćena je 1.638,31 KM, što asocira na to kako je moguće da Budimir državnim novcem financira kampanju svoje tranke. Osim toga, Mirjani Puljić-Vlahović iz Mostara uplatio je 1.641,31, Zvonimiru Jukiću iz Posušja 3.300 KM.

Odvjetničkom uredu “Ademović”, odnosno odvjetniku Nedimu Ademoviću, koji ga je zastupao pred Ustavnim sudom FBiH po zahtjevu za rješavanje spora s premijerom FBiH Nerminom Nikšićem o poštivanju odluke o prihvaćanju ostavke ministra Desnice Radivojevića, Budimir je isplatio 3.325 KM. Komparacije radi, premijer Nikšić u ovom sporu nije trošio državne novac na pravne zastupnike.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Politico: EU htjela uvesti sankcije na ruski plin. Nikad nećete pogoditi koja zemlja je blokirala tu odluku

Zemlje Europske unije se jučer nisu uspjele dogovoriti o novim sankcijama protiv unosnog ruskog sektora ukapljenog prirodnog plina, navodi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -