Published On: Sub, ruj 10th, 2016

Ne želim zbog razgraničenja kvariti odnose Kosova i Crne Gore

Crna Gora je pokazala da ne pretendira ni na jedan metar kosovske zemlje, izjavio je premijer Crne Gore Milo Đukanović, koji, kako je rekao, ne želi da se zbog tih pitanja kvare odnosi koje Priština ima s Crnom Gorom i Crnogorcima.
Ako spor postoji on se može rješavati na drukčiji način i Crna Gora će sačekati da tako bude i urađeno.
Djukanović je u emisiji RTCG na albanskom jeziku ocijenio da je pitanje razgraničenja rađeno “pažljivo u skladu s Ustavom Kosova i u skladu sa Rezolucijom Skupštine Kosova”.
“Sve nas to uvjerava da su komisije uradile dobar posao”, kazao je crnogorski premijer.
Podsjetio je da je bivša predsjednica Kosova angažirala ekspertni tim iz Amerike, Velike Britanije i Njemačke koji je “utvrdio da nije bilo povrede teritorijalnih interesa dviju država”.
“Razumijemo da na kosovskoj strani postoje nedoumice. Nama se čini da je to, prije svega, pitanje političkih nesporazuma u samom Kosovu. Mi bismo željeli da se to riješi na demokratski način. Nadamo se da će tako i biti”, kazao je Đukanović, prenosi Tanjug.
Dodao je kako vjeruje da kosovski narod i kosovska država ne žele zbog tih pitanja kvariti dobre odnose s Crnom Gorom i Crnogorcima.
“Ako postoji spor, onda se taj spor može rješavati na drukčiji način”, istaknuo je crnogorski premijer.
Kosovska vlada povukla je 1. rujna iz parlamentarne procedure sporni prijedlog o razgraničenju s Crnom Gorom protiv kojeg su oporbene stranke organizirale brojne prosvjede te blokirale rad kosovskog parlamenta.
Kosovski premijer Isa Mustafa najavio je niz sastanaka s predstavnicima oporbe kako bi se pokušao pronaći zajednički stav o tom pitanju.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x