Published On: Sub, ruj 10th, 2016

Hahn: Mudra odluka o nereagovanje na izjave iz Hrvatske

BEOGRAD – Europski povjerenik za proširenje Johannes Hahn rekao je danas da je zahvalan premijeru Aleksandru Vučiću na mudroj odluci o nereagovanje na izjave iz Hrvatske.
“Pratimo i promatramo svaku izjavu. Ali, ako mogu reći i mislim da sam usklađen u tome s premijerom, zadvoljan sam načinom reagiranja, ili nereagovanjem. Moj zadatak nije da provociram, već suprotno”, rekao je Hahn poslije sjednice Vlade Srbije kojoj je prisustvovao, poslije razgovora sa srpskim premijerom u “četiri oka”. Hahn je rekao da je razlika između političara i državnika u tome što državnik ne gubi iz vida interese naroda.
“A vaš premijer je, na sreću, državnik”, rekao je Hahn.
“Ja sam prijatelj Srbije zato što vjerujem u pomirenje i potrebu da se da doprinos daljnjem napretku regije”, primjetio je Hahn.
“Moj zadatak nije da provociram, nego suprotno, dodao je povjerenik. Hahn je rekao da prati sve izjave koje se pojavljuju u regiji, da cijeni način reagiranja, odnosno nereagovanje premijera, ali je podsjetio da je hrvatski parlament većinom glasova dao potporu europskom putu Srbije.
“Očekujem iz dobrih razloga da ovaj glas i dalje ostane vladidan, nisam upoznat da postoji drugi glas, to je bila dobra odluka, i nadam se da će takva mudrost ostati”, rekao je Hahn.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x