‘NE DIRAJ IH, NAĆI ĆEMO TE!’: Misteriozna skupina iz Srbije postala strah i trepet zlostavljača životinja

Skupina Levijatan iz Srbije okuplja one koji se bore protiv zlostavljanja pasa i mačaka, a izgledaju prilično zastrašujuće. Nose fantomke, snažni su i tetovirani, mladi i buntovni, piše Espreso.rs.

Levijatan na Facebooku prati gotovo 35 tisuća ljudi. Javnost su zgrozili objavom fotografije psa koji je do smrti zlostavljan, a sve kao odgovor na negativno medijsko izvještavanje o njima.

‘Ne radite životinjama ono što ne biste voljeli da netko radi vama’

Za portal Espreso.rs rekli su da su oni udruženje mladih i buntovnih ljudi, koji se bore protiv zlostavljača životinja i traže njihovo sankcioniranje. Neki se, kažu, čak i na društvenim mrežama hvale svojim zlostavljanjem napuštenih pasa s ulice, a od pravosuđa nema odgovora, poručuju iz skupine Levijatan.

‘Poruka za zlostavljače je jasna: ne radite životinjama ono što ne biste voljeli da netko radi vama’, poručuju i dodaju da bi zlostavljači svoje životne frustracije trebali rješavati na neki drugi način.

Nakon što su srpski mediji negativno izvještavali o njima, objavili su fotografiju zlostavljanog psa koji je bačen u šaht i ostavljen da umre. Pas je ipak spašen i zbrinut, a ispod objavljene fotografije su napisali: ‘Ne diraj životinje, naći ćemo te’.

Medijska hajka i prijetnje smrću

Pas je sada na sigurnom, a iz Levijatana poručuju da je izboden vilama za sijeno, a izbijeni su mu i zubi. Poručuju da bi se medijska hajka, umjesto na njih, trebala dignuti na one koji su to učinili nedužnom psu. Sada se pitaju hoće li državno tužiteljstvo istražiti i taj slučaj.

Nakon što su objavili fotografiju i sve to rekli novinarima u Srbiji, počele su stizati i prijetnje smrću na njihovim Facebook stranicama, s lažnih profila. Prijeti se i njima i životinjama, a levijatanovci poručuju da ih nije strah i da nastavljaju s borbom za prava i zaštitu životinja.