Published On: Ned, lip 9th, 2013

NBA velikan otvoreno o Draženu: Igrao je kao Amerikanac!

Na tradicionalnom adidasovom Eurocampu 2013. – koji se održava u talijanskom Trevisu – s najnadarenijim košarkašima Europe imaju priliku raditi i neki proslavljeni NBA treneri

Ove je godine među njima i bivši strateg Minnesota Timberwolvesa Phillip ‘Flip’ Saunders koji je s oduševljenjem na 20. godišnjicu smrti Dražena Petrovića iznio svoje viđenje o bivšoj zvijezdi Netsa.

‘Dražen je bio fenomenalan igrač! Otvorio je put drugim Europljanima koji su nakon njega došli u NBA ligu. Za mene osobno on je igrao poput Amerikanca jer se nije nikoga bojao i svima se znao unijeti u lice i svakome zabiti koš’, kazao je za tportal.hr Saunders dodavši: 

‘Draženov pristup je bio pravi i upravo je zbog toga uspio biti jedan od najboljih. No, naravno jedan od razloga je bila i njegova radna etika’, završio je 58-godišnji Saunders koji je u vrijeme dok je Dražen punio koševe kao zvijezda Netsa bio trener u CBA ligi u momčadi La Crosse Catbirds iz Wisconsina s kojima je od 1989. do 1994. uspio dva puta biti prvak razvojne CBA lige iz koje su stigli mnogi budući poznati NBA igrači.