Published On: Uto, tra 23rd, 2013

NARUŠENI ODNOSI SRPSKE I TURSKE? Moon se neće sastati s Dodikom

Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini Patrick S. Moon potvrdio je da se danas tijekom posjete Banjoj Luci neće sastati s predsjednikom Republike Srpske (RS) Miloradom Dodikom, jer su ti sastanci, kako je rekao, postali frustrirajuću, jer Dodik jedno kaže danas, a nakon toga nešto sasvim drugo.
”Imali smo jako puno sastanka s predsjednikom Dodikom u prošlosti. Iskreno govoreći malo je frustrirajuće. On vam kaže jednu stvar na sastancima, a dva dana kasnije kaže nešto sasvim drugačije”, kazao je Moon u izjavi novinarima.
On kaže da se nada to ne znači i da Dodik više nije prihvatljiv sugovornik za američko veleposlanstvo.
Moon ističe da američko veleposlanstvo ima mnogo interakcije s SNSD-om i zainteresirani su da vlast ovdje funkcionira na način da se zadovoljavaju potrebe građana.
”SAD imaju jako puno aktivnosti širom RS-a, dobrih prijatelja i izgrađenih odnosa i nastavit ćemo raditi u najboljem interesu svih građana i mi ćemo nastaviti raditi taj posao ”, kazao je američki veleposlanik.
Ponovio je da američko veleposlanstvo zanimaju konkretne stvari, kako će funkcionirati Vlada RS, koje će aktivnosti poduzimati, kako će rješavati probleme.