Published On: Tue, Apr 23rd, 2013

Novi zloglasni kult vrbuje holivudske zvijezde?

Rihanna, Jay-Z i Peaches Geldof članovi su nove religijske organizacije, koju mnogi povezuju sa sotonizmom, okultnim ritualima i seksualnim perverzijama
Peaches Geldof odlučila je sa svojih 148.000 bliskih prijatelja i pratitelja na Twitteru podijeliti oduševljenje novim sistemom vjerovanja ‘koji se može primijeniti na svakodnevni život i pomoću njega dostići pravi unutarnji mir’. Kćerka Boba Geldofa, poznata po svom hiperaktivnom društvenom životu, unutarnji mir i ravnotežu pronašla je nakon što je postala članica organizacije Ordo Templi Orientis (Red Istočnog Hrama ili Drevni Red Orijentalnih Templara).
Iako je donedavno bila odana scijentološkim učenjima, čini se da ona više nisu u holivudskom trendu, pa se ‘prebacila’ na proučavanje judaizma, kako bi na kraju završila u novoj organizaciji koju već proglašavaju sotonističkom sektom.
Za predrasude koje se vežu za organizaciju ‘zaslužan’ je njezin osnivač, zloglasni Aleister Crowley. Crowley je rođen 1875. godine u uglednoj britanskoj obitelji. Sebe je nazivao ‘Velikom Zvijeri 666’, a prije nego što je umro za sebe je rekao da je ‘najzlobniji čovjek koji je hodao Zemljom’.
Više od svega, holivudske zvijezde zaintrigirao je upravo njegov moto sadržan u rečenici: ‘Čini što te je volja i to će biti sav tvoj zakon.’ Njegov vjerni sljedbenik bio je Jimmy Page iz Led Zeppelina koji je i kupio Crowleyevu kuću u Škotskoj.
Druge zvijezde koje se povezuju s novom ‘hit organizacijom’ su Jay-Z iRihanna. Mlada pjevačica nedavno se pojavila s majicom na kojoj je ispisan Crowleyev životni moto, a Jay-Z ih također često nosi te je u više navrata koristio simbole i citate koji se povezuju s njihovim učenjima. Rihannna je nosila baklju u njegovom glazbenom spotu, što je bila referenca na Illuminate, tajno društvo čije ime dolazi od latinske riječi illuminatus što znači prosvijetljeni, tj. oni koji imaju prosvijetljeno znanje ili su upućeni u ezoterijske skrivene tajne.
Postoji teza da pojam Illuminati potječe od imena Lucifer koji se naziva i svjetlonoša, tj. onaj koji donosi svjetlo. Stoga mnogi smatraju da Illuminati imaju svoj korijen u okultizmu te da su osnivači tajnih društava dolazili do prosvijetljenog znanja komunicirajući s onostranim svijetom demona.
U svjetlu svega toga, šire se brojne glasine o novom omiljenom kultu holivudskih zvijezda, u kojima je najbombastičnije upotrijebiti nekoliko ključnih termina poput ‘sotonizma’, ‘tajnih rituala’ i ‘perverznih orgija’.
Teoretičari zavjere već su proglasili sektu ‘novom scijentologijom’, dok racionalniji analitičari smatraju novo ‘vjerovanje’ još jednim prolaznim trendom.
John Bonner na čelu je organizacije OTO u Velikoj Britaniji. ‘U cijelom svijetu ima nas nekoliko tisuća i daleko smo od raširene organizacije. Zvijezde u našim redovima često nam pristupaju površno, a putem medija o nama se upravo zbog njih stvara kriva slika. No priznajemo da se radi o kultu posvećenom seksualnosti jer prepoznajemo, razumijemo i prihvaćamo njegovu važnost’, rekao je Bonner.