Srijeda, 17 srpnja, 2024

NARODNA STRANKA NAšŠA SLOVAČKA Neonacisti prvi put u slovačkom parlamentu

Must Read

Na jučerašnjim parlamentarnim izborima u Slovačkoj desničarska ekstremistička “Narodna stranka našša Slovačka”  Marjana Kotlebe osvojila je više od osam posto glasova i uspjela ući u parlament, pokazuju danas objavljeni rezultati 91 posto prebrojanih glasova.

Bit će to prvi put u slovačkoj povijesti da će se nacisti naći u parlamentu gdje će imati 14 mjesta, navodi AP.

Kotleba je i ranije bio lider jedne zabranjene neonacističke partije koja je organizirala mitinge protiv Roma i izražavala simpatije prema nacističkom marionetskom slovačkom režimu tijekom Drugog svjetskog rata.

“Narodna stranka našša Slovačka” koju Kotleba sada predvodi smatra da je NATO teroristička organizacija, a također je i protiv EU-a i eura kao valute.

Revoltirani zbog ovakvih izbornih rezultata, Slovaci preko društvetnih mreža pozivaju da se sutra izađe na prosvjede protiv neonacista.

Slovački ministar vanjskih poslova Miroslav Lajčak rekao je nakon Kotlebinog uspjeha da će sada percepcija Slovačke u Europi biti zakomplicirana pošto su Slovaci u parlament izabrali fašistu, navodi AP.

Dnevnik.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ljubuški – ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Ljubuški privlači sve više gostiju sa svojom ponudom na Trebižatu. Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -