Published On: Pon, lip 20th, 2022

Narodna skupština RS nije podržala Dodikov veto: Otvaraju se pregovori s Britanijom o trgovinskoj suradnji

Od 62 prisutna narodna zastupnika na posebnoj sjednici, za potvrđivanje veta srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika glasao je 51 zastupnik, nitko nije bio protiv, dok je 11 zastupnika bilo suzdržano tijekom glasanja.

Po Ustavu BiH, Narodna skupština Republike Srpske razmatra Izjavu srpskog člana Predsjedništva BiH i ako je potvrdi dvotrećinskom većinom, osporena odluka Predsjedništva BiH ne stupa na snagu.

Trideset druga posebna sjednica Narodne skupštine zakazana je na zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH koji je zatražio da se Parlament izjasni o Odluci o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o partnerstvu, trgovini i suradnji između BiH i Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, usvojenoj bez konsenzusa na sjednici Predsjedništva BiH 8. lipnja.

Srpski član Predsjedništva BiH ovu odluku proglasio je veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske i pozvao narodne poslanike da se izjasne.

Dodik je obraćanju rekao da je ovaj sporazum veoma štetan po vitalne interese Republike Srpske zbog brojnih manjkavosti koje su, između ostalog, utvrdila nadležna ministarstva u Vladi Republike Srpske.

Posebnoj sjednici NSRS, pored srpskog člana Predsjedništva BiH, prisustvovali su i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija.

Po okončanju sjednice, Dodik je istaknuo da je opozicija, predvođena PDP-om i SDS-om, glasanjem za Sporazum s Velikom Britanijom glasala protiv Republike Srpske, prenosi RTRS.

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Kiseljak
Kiseljak
13 dana prije

Izgleda i traktorista u banani.

Bošnjak
Bošnjak
Šta ti kažeš na ovo?  Kiseljak
13 dana prije

Željko Komšić legitimni član predsjedništva još 4 godine,ne mora imati podršku adz za veto.

Last edited 13 dana prije by Bošnjak
Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Bošnjak
13 dana prije

Pogan balinska

Anonim
Anonim
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
13 dana prije

pogan nacisticka

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonim
13 dana prije

Ma ne zezaj, nisu oni svi baš takvi jest da su većinom bili najvjernije .n.a.ci.s.ti.č.ke sluge, odgovorne za nekoliko stotina hiljada života i masovna otvaranja .ko.n.c.entr.ac.io.n.ih logora ali ima ih 10tak % i normalnih, europejaca!