Published On: Sri, pro 9th, 2020

Napisao glupost o Balkanu, Srbi i Hrvati ga toliko napali da je zaključao profil

Objava Amerikanca koji ne zna baš puno o Balkanu izazvala je lavinu kritika onih koji na Balkanu žive. Nakon što je stanoviti Dean Yeomans opisao prilično ružnu sliku o Balkanu, Srbi, Hrvati i Bošnjaci koje je prozvao toliko su ga zasuli komentarima da je zaključao profil.

“Činjenica je da je Balkan vrlo siromašna regija i ne vjerujem da većina ljudi u Srbiji, Bosni i Hrvatskoj ima pristup računalima i mobitelima pa ne mislim da bi puno Slavena bilo na Twitteru i pisalo ćirilicom. Dakle, vjerojatno su u pitanju ruski botovi”, zaključio je Dean, koji se opisao kao student, internacionalac koji se nada da će raditi u ministarstvu vanjskih poslova, a naveo je i da ima crni pojas u karateu te da voli nunčake i filmove s nindžama.

“Dejane šuti, ne može ti ni karate pomoć sad da te jebo on. Kad skužiš da Rusija nije glavni grad Europe onda pričaj, ali nećeš ni tad. Jedi govna, šaljem ovo iz mikrovalne, javi kad je došlo”, napisao mu je jedan korisnik Twittera.

“Dimni signali i ostalo. Ovdje u Hrvatskoj nažalost moramo izvikivati s brda naše tvitove, zovemo to ojkanje. Uspjeli smo podići raspon na 7 opm (ojkanja po minuti) ove godine zbog izolacije”, napisao mu je jedan Hrvat.

Druge je zadivilo koliko narodi Balkana mogu biti složni kad imaju zajedničkog neprijatelja, u ovom slučaju Deana.

“Bar smo složni kad nas ovakvi jazavci vrijeđaju”, napisali su.

“Vala baš, samo mi imamo pravo međusobno se vrijeđati, a ne tamo neki strendžeri”, napisao je drugi korisnik.

Nakon što su se u komentarima na njegov tvit okupili brojni Balkanci, Dean se malo uplašio i zaključao profil.