Published On: Čet, ruj 21st, 2017

Napadnut trener Dinama: Pretukli ga palicama

Nakon utakmice Dinama u hrvatskom kupu dvojica maskiranih napadača napali su trenera zagrebačkog kluba Marija Cvitanovića.

Trener Dinama napadnut je palicama ispred ulaza u stan. Nakon napada je pozvao policiju i zatražio liječničku pomoć.

Dinamo se oglasio priopćenjem u kojem je poručio da je zgrožen i podsjetio na ranije napade na Zdravka Mamića, savjetnika kluba.

“GNK Dinamo, zgrožen i zaprepašten ovim činom, najoštrije osuđuje fizički napad na trenera Cvitanovića koji je vrlo lako mogao završiti s tragičnim posljedicama. Nažalost, to je samo nastavak svega onoga što se događa u posljednje vrijeme kada je, sasvim očito, potpuno legalizirano nasilje prema osobama iz našeg kluba. Počevši od napada na savjetnika kluba Zdravka Mamića na rivi u Bolu na Braču, a zatim oružanog napada i pokušaja ubojstva u Tomislavgradu pa sve do večerašnjeg fizičkog napada na trenera Cvitanovića pred njegovim stanom. Zgroženi smo i ovim putem ponovno apeliramo da se institucije ove države napokon probude i prestanu ignorirati sve ovo što se događa oko GNK Dinamo. Da ne ignoriraju napade na građane ove zemlje. Pa zar svi skupa čekamo da se dogodi nešto tragično da sustav konačno reagira? Ne želimo živjeti u zemlji u kojoj se institucije boje čak i osuditi zlodjela. Naime, nismo primijetili da je itko od relevantnih faktora i institucija reagirao nakon napada i pokušaja ubojstva Zdravka Mamića što je očito motiviralo počinitelje ovog kukavičkog napada na gospodina Cvitanovića