Published On: Čet, kol 4th, 2016

NAPAD U CENTRU LONDONA: Jedna žena ubijena, petero ljudi ranjeno

Jedna je žena ubijena i još je do šestero osoba ozlijeđeno u napadu nožem u središtu Londona, a osumnjičeni muškarac je uhićen, izvijestila je u četvrtak policija.

“Terorizam je jedna od mogućnosti koja se još ispituje u ovoj fazi”, priopćila je policija, a prenosi Reuters.

Ubijena žena je imala 60-ak godina. Liječnici su joj na licu mjesta pokušali pružiti prvu pomoć, no podlegla je ozljedama.

Policija je uhitila 19-godišnjeg muškarca. Napadač je uhićen ubrzo nakon napada kasno sinoć, a policija ga je svladala uz pomoć električne palice.

Pojačan policijski nadzor

Težina ozljeda ranjenih u ovome trenutku nije poznata.

Donačelnik londonske policije za specijalne operacije, Mark Rowley, kazao je da slučaj vodi jedinica za ubojstva, uz potporu antiterorističke jedinice, piše BBC.

“Prema prvim procjenama, mentalno zdravlje je važan čimbenik u rasvjetljavanju ovog slučaja, ali naravno, u ovoj fazi istrage ne možemo ništa isključiti i terorizam ostaje kao mogući motiv napada koji ćemo istražiti”, kazao je.

Khan: Sigurnost Londončana glavni prioritet

Nakon napada sugrađanima se obratio gradonačelnik Sadiq Khan koji je kazao da mu je sigurnost Londončana glavni prioritet.

“Sigurnost svih žitelja Londona je moj glavni prioritet”, kazao je Khan u priopćenju i pozvao sugrađane da ostanu “mirni i na oprezu”.

“Molim vas, prijavite policiji sve što vam je sumnjivo. Svi moramo biti oči i uši za našu policiju i službe sigurnosti kako bi pomogli da je London zaštićen”, poručio je Khan.

Londonska policija ranije je izvijestila da će po gradu rasporediti dodatnih 600 naoružanih policajaca radi zaštite od mogućih terorističkih napada. Većina policajaca u Londonu ne nosi oružje, a dodatne snage bit će vidljive i pokrivat će cijeli grad, pješice i u vozilima./Hina