Belgijska policija pronašla je u srijedu 12 migranata u hladnjači kamiona na parkiralištu autoceste u sjevernoj Belgiji nakon što je vozač obavijestio vlasti, rekao je glasnogovornik policije. Vozač koji je prevozio voće i povrće pozvao je policiju koja je pronašla 12 Sirijaca i Sudanaca i odvezla ih u Ured za imigraciju u Antwerpenu. Prošli tjedan […]

" />
Published On: Sri, lis 30th, 2019

Nakon velike tragedije u Britaniji, Belgijci su danas u još jednoj hladnjači pronašli 12 migranata. Srećom, živih

Belgijska policija pronašla je u srijedu 12 migranata u hladnjači kamiona na parkiralištu autoceste u sjevernoj Belgiji nakon što je vozač obavijestio vlasti, rekao je glasnogovornik policije. Vozač koji je prevozio voće i povrće pozvao je policiju koja je pronašla 12 Sirijaca i Sudanaca i odvezla ih u Ured za imigraciju u Antwerpenu.

Prošli tjedan su pronađena trupla 39 migranata u kamionu hladnjači u Velikoj Britaniji koji je prošao kroz belgijsku luku Zeebrugge. Belgijske vlasti koje su pod pojačanim nadzorom zbog borbe protiv trgovine ljudima, sada surađuju s britanskim vlastima u istrazi.

ISTRAGA U BRITANIJI

Zbog smrti 39 ljudi pronađenih u hladnjači u Essexsu uhićene su četiri osobe, a među njima i vozač kamiona 25-godišnji Mo Robinson. Policija u Essexu Robinsona je, uz optužbe za ubojstvo 39 ljudi, optužila i za trgovanje ljudima te kaznena djela vezana uz imigraciju i pranje novca. O krivnji bi se trebao izjasniti 25. studenog do kada mu je određen zatvor.

Inače za pronađene migrante vjerovalo se da su iz Kine, no potom su se javile obitelji iz Vijetnama koje su strahovale da se radi o njima bliskim ljudima što je kasnije dijelom potvrđeno.