Published On: Uto, kol 24th, 2021

NAKON ‘POTRAGE’ REAGIRAO THOMPSON! PJEVAČU JE ‘DOSTA LINČA’: ‘Nije istina, već je teška manipulacija kako Derifaj nije povrijedila zakon’

 

Nakon što je RTL-ova Potraga u ponedjeljak objavila prilog, u kojem je rečeno kako “je Thompson pokrenuo nezapamćenu hajku na novinarku Danku Derifaj”, koja je sa snimateljem snimala prilog popevši se na terasu oko koje se spore na sudu Marko Perković Thompson i njegovi susjedi koji žive ispod njegove nekretnine na splitskom Žnjanu, oglasio se i pjevač te njegov odvjetnik, Davorin Karačić, koji tvrdi da je “teška manipulacija da novinarka sa snimateljem nije povrijedila nijedan zakon”.

Naime, u emisiji Potraga sinoć je objavljeno da je, kako kažu, pjevač pokrenuo nezapamćenu hajku.

“U tome mu pomaže portal Narod.hr, čiji izdavač je udruga U ime obitelji, koju pak vodi Željka Markić. Huškački dvojac već više od tjedan dana svojim objavama potiče govor mržnje i poziva na nasilje prema autorici ove priče, prema RTL televiziji i prema novinarima uopće. To zastrašivanje ima samo jedan cilj, spriječiti objavu priče o otimačini koja dovodi u opasnost ljudske živote”, rečeno je u najavi emisije.

Reagirali Thompson i njegov odvjetnik

Ekipa Potrage obišla je četiri kaskadne zgrade na Žnjanu u Splitu s četiri različita ulaza, na adresi Šetalište Ivana Pavla II. Iznad njih su na odvojenim zemljišnim česticama naknadno sagrađene četiri vile, na adresi Put Radoševca.

U utorak se preko Facebooka oglasio Marko Perković Thompson, iznijevši svoju stranu priče o boravku ekipe RTL-a na terasi za koju tvrdi da je njegova. Objavu je naslovio ‘Laži i manipulacije RTL-a, HND i ostalih pojedinih medija’, a među ostalim je napisao:

“Nikakva medijska hajka i medijsko zastrašivanje neće spriječiti Marka Perkovića da ustraje na odgovornosti osoba koje su povrijedili njegov dom i zastrašili njegovu maloljetnu djecu, ali ustrajat će tamo gdje je tome i mjesto, u državnim institucijama, a nikako zastrašivanjem i pravdanjem po medijima kako to rade oni koji su za to i odgovorni”, piše.

“Dakle, nije istina već je teška manipulacija kako Danka Derifaj, nije povrijedila niti jedan zakon već je istina da je grubo povrijedila nepovredivost doma Marka Perkovića kada je neovlašteno preko skala i preskakanjem ograde ušla u ograđeni dio njegovog doma i isprepadala njegovu djecu.

Kako bi ispeglali svoju situaciju do savršenstva, RTL, novinarka Danka Derifaj, HND i njihovi podupiratelji tvrde kako djece nije bilo u kući što nas dovodi u sumnju u još teža djela od onih koje su napravili”, nastavlja.

“Pozivamo aktere ove priče da prekinu medijsko linčovanje Marka Perkovića Thompsona i prepuste državnim institucijama da odrade svoj posao”, piše u dijelu objave.

O svemu se na Facebooku u utorak oglasio i Thompsonov odvjetnik Davorin Karačić koji kaže kako je čekao da bude objavljen prilog RTL-a kako bi na sve reagirao.

“Čekanje mi se isplatilo jer sam time mogao dobiti bolji uvid u stanje svijesti i argumentaciju druge strane, kojoj se je pridružila i srodna svjetonazorska ekipa iz tiskovno elektroničkih medija Jutarnjeg lista te Slobodne Dalmacije, koje neskloni im pojedinci, posprdno zovu Ranka & Slobodanka, uz poslovično pristranu cehovsku udrugu novinara lijeve provenijencije kao i društveno sitnijih pojava s lijeva koje pokušavaju malo poentirati.

Napokon su me zvali i iz RTL televizije ali dosadašnje iskustvo, u gledanju skraćenih priloga samoga sebe, gdje se objavi samo ono najmanje bitno a svjesno preskoči ono doista bitno, me je ponukalo da koju riječ ipak kažem, u formatu koji meni odgovara”, započinje Karačić.

“Medijska galama koja ovih dana tutnji hrvatskim medijskim prostorom, je mahom usmjerena protiv Marka Perkovića pa to navodno „izvještavanje javnosti“, koji izraz koriste određeni novinari da pobjegli od kaznene odgovornosti, više djeluje kao propagandno djelovanje, po kojemu je Marko Perković u krivu već samim time što je Marko Perković, a njegove protustranke u pravu jer, Marko nema „antifašistički certifikat“ po kojemu se u zadnje vrijeme od strane određenih medija, stvara sud o ispravnosti ili neispravnosti postupaka, pa medijski djelatnici koji ne razliku pojam vlaha od vlasništva ili posjed od dvosjeda, suvereno daju svoje ocjene pravnog stanja imovinsko pravnih odnosa u koje se ne razumiju ali razumiju da je dobar trenutak da makar i na ovakav način, moralno pokopaju svog političko svjetonazorskog oponenta.

Što je još napisao, možete vidjeti u objavi ispod:

Autor:L.B.

guest
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Lazo
Lazo
1 godina prije

Eto tebi virujemo jazavce promukli

Tatarski
Tatarski
Šta ti kažeš na ovo?  Lazo
1 godina prije

LAZARE sine eto ti veruj tvojima.;

“Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno”, rekao je Dobrica Ćosić

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Lazo
1 godina prije

Najedi se G.v.na srbine. Od.ebi od nas za vazda. Imate vi toliko problema da vas nije sramota komentirati na nasim portalima. Ajde oslobadaj Kosovo i Crnu Goru 🤣 🤣 🤣 . Malo sutra

Last edited 1 godina prije by Anonimac
AC/DC
AC/DC
1 godina prije

Ne daj se Marko 💪💪💪

Spirit
Spirit
Šta ti kažeš na ovo?  AC/DC
1 godina prije

Ne da se nije dao već se odavno prodao za “Judine škude”!
Krov tuđeg doma ne može biti njegova terasa pa čak sve i da je zemljišna čestica ispod tog objekta njegova. Zemljište možda ali krov zgrade nikada.
Kokošar urlikavac.

mpo
mpo
Šta ti kažeš na ovo?  Spirit
1 godina prije

Ako je zgrada etažirana naravno da može. Na kraju krajeva, odlučit će sud i on već ima jednu presudu u svoju korist. Novinarka samo ima senzacionalističku priču a počinila je potencijalno i provalu na tuđi posjed.

AEG
AEG
1 godina prije

Marko Perkovic Tupson.

Spirit
Spirit
Šta ti kažeš na ovo?  AEG
1 godina prije

Nije on uopće glup, samo neshvatljivo pohlepan krkan bez časti!
Izlazak novinarke na teren/mjesto radnje je PROTUZAKONITO ali UZETI MITO od 1/5 MIL KN novca građana RH kao nije?
Osim toga, kao što je jučer već komentirala iskusna odvjetnica Sloković, “ne može krov nečijeg doma biti vaše privatno vlasništvo”!

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Novinarska sloboda triba bit neupitna dok ne priđe u laž i manipulaciju.Sićate li se možda koliko je puta objavljeno da se Trump razvodi i razne druge laži o njemu?E kad se laže i manipulira sa predsjednikom najjače države onda možemo samo zamislit šta se radi protiv drugi ljudi.Novinari bi se tribali držat one Isusove”Istina će vas osloboditi”.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

ako zelite manipulaciju onda se obratite slobodanki dalnacija,iz biokova titini proleterkama koje su cistile male-puske.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

iz moga sela su 2-3 radile to,slusale druga-titicu,i proleterke isle u banat udale se za sr,i od stida nikada nisu dosli-kuci,male-puskarice.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

citajuci komentare hr-novina i razmisljam koliko nas je unazadila ta jugovina ovih 80-100 god.BOZE-dragi,dali cemo 1 stati usprav,ili biti u tunelu-tame.

Spirit
Spirit
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Jebale te proleterke. Jedina mala škljoca je bila tvog dida ustašoida.

SafetPsychoSaray
SafetPsychoSaray
1 godina prije

Bitango, nisu ovo 90te pa da mozes progoniti bilo koga jer nije po volji tebi – rezimskom klaunu.

Tatarski
Tatarski
Šta ti kažeš na ovo?  SafetPsychoSaray
1 godina prije

opet neki TRAKTORISTA????De sjedi i pusti nek odvjetnici to rjese!!

johnny_m
johnny_m
Šta ti kažeš na ovo?  SafetPsychoSaray
1 godina prije

Ne sve sam Safete. Pusti pametnije od sebe.
Da je “cijenjena nounarka” ovo napravila u USA bila bi izbušena
ko stara kanta. Odnosno bolje rečeno ne bi joj ovo palo na pamet
napraviti tamo.
EDIT: Samo me interesira ako sud ne presudi prema vašim
preferencijama hoćete li se ispričati za svu ovu balegu što
ste je prosuli skupa s “novinarima”?

Last edited 1 godina prije by johnny_m
AC/DC
AC/DC
Šta ti kažeš na ovo?  johnny_m
1 godina prije

Bravo ,
Sud je već jednom dosudio u Markovu korist,
a poneki argumentiraju sa” rekla kazala “!