Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

NAKON GODINE KONTEMPLACJE HANNES ZAKLJUČIO: BiH je u totalnom k…u

Must Read

Vi zaista nemate izbora nego da krenete provoditi reforme. Svako daljnje odgađanje već davno poznatih zadataka samo će vas više koštati – kazao je u intervjuu za Dnevni avaz čelnik druge po snazi grupacije u Europskom parlamentu, socijalist Hannes Swoboda.

On ne krije zabrinutost stanjem u BiH i ističe da ga zanimaju obični građani naše zemlje koji zbog nesposobnosti ovdašnjih političara da se dogovore, plaćaju sve višu i višu cijenu.

– Vrijeme je za djela, ne za priče. Svi bh. politički akteri moraju se složiti o reformama i početi ih provoditi, kako bi zemlja bila bliže EU. Pogledajte Srbiju i Kosovo. Tamo razgovori rezultiraju dogovorima koji se provode. Od svih država regije, samo BiH ostaje veliko otvoreno pitanje. Ona ne napreduje, nema istinskih reformi, i mi smo sve nestrpljiviji – kazao je on.

Na pitanje što to znači i jesu li razgovori u Bruxellesu posljednja šansa on je kazao da „iz BiH u posljednjih nekoliko godina dobivamo uvijek mnogo priče, ali malo ili nimalo djela.”

– Europska unija uključena je u pregovore Srbije i Kosova i to dosta dobro ide. U BiH se konačno trebaju početi donositi odluke. Posebno kada je „Sejdić-Finci“ u pitanju. Nama treba i jaka državna vlada s kojom možemo pričati. Ima toliko neriješenih problema – od razmirica s Vladom Hrvatske, gdje sada, umjesto s Zagrebom, o tome pričate s Bruxellesom, do neprestanih prijetnji i aktivnosti koje vodi Dodik na podrivanju državne vlasti. Sve to mora konačno biti iza vas. Unija ima dugu listu zahtjeva za reforme koje se moraju provesti. Ta lista sve je duža i duža kako vi ništa ne radite, osim što se svađate između sebe i s drugima. Kažem vam, dosta je s pričom i svađama. Vrijeme je za realizacije – kazao je Swoboda u današnjem intervjuu za Dnevni avaz.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Hitno upozorenje od mateorologa za danas i sutra!

BANJALUKA - Meteorolozi u Republici Srpskoj izdali su upozorenje građanima o prognoziranom jačem vjetru. Upozorenje vrijedi za danas i sutra,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -