Petak, 21 lipnja, 2024

NAJLJEPŠA KRALJICA NA SVIJETU Prva dama Jordana: ‘Islam nam je otet od ekstremista na jedan brutalan način i vrijeme je da ga vratimo’

Must Read

‘Naša šutnja je najveći poklon militantima Islamske države. Mi smo suučesnici njihovog uspjeha. U tijeku je napad na naše vrijednosti i moramo se tome suprotstaviti. Islam nam je otet na jedan brutalan način i vrijeme je da ga vratimo”‘ upozorila je kraljica Jordana Rania al-Abdulah, piše Independent.
Džihadisti putem društvenih medija šire okrutnu propagandu putem stravičnih videa i fotografija ubojstava, regrutiraju nove borce da se pridruže njihovom kalifatu – kraljica Jordana upozorava da se na to mora puno žešće reagirati. ‘Ekstremisti koriste društvene mreže za preoblikovanje prirode naše vjere i religije. Otimaju nam identitet. To rade svim Arapima, ali i ostatku svijeta,’ upozorila je.
Kraljica je naglasila važnost obrazovanja poručivši: “Ne čudi li vas zašto su Boko Haram, talibani i IS tako preplašeni žena s knjigom u rukama?!”. “Kad tražim kvalitetno obrazovanje za sve, tada mislim baš na sve – i na muškarce i na žene. Obrazovane djevojke jačaju gospodarstvo njihovih država te više i bolje skrbe o zdravlju i odgoju djece. Znam da reforma obrazovnog sustava nije jeftina ali znajmo da je cijene ignoriranja istog puno, puno viša”, rekla je između ostalog poznata kraljica Rania.
Rania nije samo kraljica, majka i supruga, već i jedna od najljepših svjetskih ‘prvih dama’, što je 2011. godine i službeno potvrđeno izborom Harpers and Queen magazina.
dnevnik.hr

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

HRVATSKA: Pupovac izabran za predsjednika saborskog Odbora za nacionalne manjine

Izborom predsjednika i članova Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Hrvatski sabor u petak je kompletirao sastave...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -