Published On: Sub, stu 22nd, 2014

ZVJERSKI ZAKONI SAUDIJSKE ARABIJE ‘Žene s lijepim očima morat će nositi veo preko cijele glave’

Saudijska Arabija poznata je po rigoroznim zakonima koji se odnose na ženska prava, a još jedan takav upravo se razmatra, piše Metro
Naime, zakonodavci Saudijske Arabije dosjetili su se kako stati na kraj ženama s lijepim i privlačnim očima, prenosi Jutarnji.hr.
Morat će nositi veo koji će im prekriti cijelu glavu, a ne kao do sada kada im je bilo dopušteno da imaju otkrivene oči.

Glasnogovornik Odbora za promociju vrlina i prevenciju poroka, šeik Motlab al Nabet, izjavio je ako oni imaju pravo natjerati žene da prekriju svoja lica.

– Članovi odbora prisilit će žene da pokriju svoje oči, pogotovo one s privlačnim. Imamo pravo to učiniti – rekao je al Nabet.
Neki su se odmah pitali kako će se određivati što su to privlačne oči.
Jedan neimenovani novinar iz Saudijske Arabije rekao smatra kako će se to odnositi na lijepo oblikovane i našminkane oči.
– Žene će biti u nevolji i ako njihove oči nisu našminkane, ali su lijepe – prokomentirao je novinar.
Prince Naif, za kojeg se smatralo da će zaustaviti drakonsku represiju kada naslijedi netolerantnog oca, kralja Abdullaha, ipak je podržao ovakav stav Odbora.
– Sve strane poduprle su Odbor i treba ga poduprijeti jer je on stup Islama. Ako ste musliman, morate poduprijeti Odbor – poručio je princ Naif.
jutarnji.hr

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare