Published On: Pon, lis 21st, 2019

NAJBOGATIJA OPĆINA U BIH: Liječnici u Rami stupili u štrajk

Doktori medicine i stomatologije u Prozor-Rami stupili su u generalni štrajk zbog, kako tvrde, kršenja odredaba kolektivnog ugovora.

Plaća za rujan isplaćena je po obračunu koji je bio na snazi prije sadašnjeg kolektivnog ugovora, naveli su iz Sindikata doktora medicine i stomatologije Hercegovačko-neretvanske županije.

“Već ranije je kolektivni ugovor prekršen pri isplati plaće za svibanj, ali zbog obećanja da će dobiti naknadno isplatu razlike plaće za taj mjesec doktori tada nisu stupili u štrajk. Umjesto isplate razlike plaće za svibanj, kolektivni ugovor je sada opet prekršen. Obećanjima više ne vjerujemo i odlučili smo da stupimo u generalni štrajk”, poručili su liječnici iz Prozor-Rame.

Zbrinjavaće se samo hitna stanja koja ugrožavaju pacijenta, a sve ostalo će čekati ispunjenje njihovog, kako kažu, jedinog zahtjeva, a to je poštivanje kolektivnog ugovora, prenosi portal “Klix”.

“Doktori u Prozor-Rami imaju isti opis poslova kao kolege u drugim domovima zdravlja i zato očekuju da budu jednako i plaćeni”, navodi se u priopćenju.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare