Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

NAJAVA TRIBINE: “Je li Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udruženi zločinački pothvat?”

Must Read

0301007.48U srijedu, 28. ožujka 2012., s početkom u 20 sati, u Kinu Forum Studentskog doma “Stjepan Radić”, održat će se javna tribina pod nazivom: “Je li Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udruženi zločinački pothvat?”

Zavičajni klub hercegovačkih studenata (ZKHS) u suradnji s ostalim udrugama iz svih krajeva Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koje se okupljaju u Koordinaciji zavičajnih studentskih udruga, dovodi kompetentne goste koji će progovoriti o istini koja, vjerujemo, negativno odgovara na postavljeno pitanje u naslovu.

 

Za razliku od nekih dosadašnjih tribina gdje smo imali sukobljene strane, ovdje će sva tri gosta argumentirano pobiti tvrdnju da je Republika Hrvatska izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu te da je Herceg-Bosna bila rezultat udruženog zločinačkog pothvata u sukobima Hrvata, Srba i Bošnjaka. Tribina će se sastojati od petominutnog uvoda moderatora Ante Borasa i tri 15-minutna izlaganja svakog od gostiju, uz 30 minuta predviđenih za pitanja.
Gosti su tribine:

– dr.sc. Ivo Lučić, znanstveni suradnik u Hrvatskom institutu za povijest te bivši načelnik obaviještajne službe: “Ratni sukobi u BiH, obrana hrvatskog naroda kroz stvaranje Herceg-Bosne i njenu inkorporaciju u FBiH Washingtonskim i Daytonskim sporazumom”,

– dr.sc. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata: “Uloga RH u obrani BiH od srpske agresije i oslobađanju okupiranog teritorija BiH” i

– gđa Višnja Starešina, specijalistica za pitanja Haaškog suda: “Suđenje haaškoj šestorci bh. Hrvata i medijsko stvaranje slike o udruženom zločinačkom pothvatu”.
Nakon tribine uslijedit će domjenak na koji su pozvani svi posjetitelji, a na ulazu će se besplatno moći preuzeti knjige prvooptuženog generala Slobodana Praljka.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Blokirali smo oglase izdajničkog DC-a Mate Granića

Jer novcem se može kupiti sve i svakog u RH. U HercegBosni ne može. I nemoj da nam netko smeće...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -