Utorak, 21 svibnja, 2024

SIPA U HERCEGOVINI: Istrage protiv tajkuna koji ucjenjuju radnike otkazom zbog prikupljanja glasova

Must Read

LJUBUŠKI – Osim mafijaškog klana Lijanovići za koje je javna tajna da su već nekoliko mjeseci uzurpirali radno pravo svojih uposlenika kojima su zaprijetili otkazima ukoliko im ne pribave potpise 20 ljudi koji će glasovati za NSRZB pod istragom SIPE naći će se i nekoliko tvrtki čiji direktori podržavaju platfomaškog kandidata u Ljubuškom Stanka Primorca Ćanu. Naime nakon anonimnih prijava Transparency Internationalu koje su stigle upravo iz Ljubuškog a o čemu je posljedično obavješteno središnje izborno povjerenstvo , u Hercegovinu će po zahtjevu istog biti poslani istražitelji SIPA-e koji će ispitati kako direktore firmi tako i uposlene radnike…

Na mail Poskoka prije tjedan dana stiglo je nekoliko dojava iz Gruda u kojima nam se građani te općine jadaju kako im je bilo teško odbiti  osobe koje su ih panično i pod stresom molile da im daju podatke s osobnih iskaznica kao jamstvo da će glasovati za NSRZB budući da im je direktor zaprijetio otkazom ukoliko ne skupe dovoljan broj pristalica. Naravno, kao sami uposlenici mesne industrije Lijanovići podrazumijeva se za koga će glasovati. Sloboda izbora u kući Lijanovićevih ne postoji.

No nakon toga  danas saznajemo da sličnu politiku kupovine glasova i ucjene vlastitih radnika provodi i nekoliko vlasnika privatnih tvrtki u Ljubuškom koje podržavaju Ćanu Primorca.

Na mjestu ovog plakata nekada je također stajao plakat HSP-a sa sloganom “idENTITET!”. To je ono nešto o čem HSP danas šuti.

Čovjek koji je uposlen u jednoj od ljubuških tvrtki čiji gazda podržava Primorca panično je danas u sred Ljubuškog molio prijatelje da mu potpišu kako će glasovati za Primorca jer je dobio prijetnju otkazom od strane vrlog direktora ukoliko ne skupi 20 pristalica. Inače velike ljubuške Hrvatine, domoljuba i paroljuba. Toliko o demokraciji u Hrvata. I dostojanstvu čovjeka kako ga shvaća Veliki Hrvat Ćane. Čovjek dilova i talova. Koji se stalio sa svima osim s vlastitim narodom čiji je navodni “veliki branitelj” bio. U istom rovu sa Zulfom od Trusine.

Živimo inače u društvu europskih visokih predstavnika koji kormilare Bosnom i  Hercegovinom , raznoraznih OHR-ova, TI-ova, Patricka Moona i Majmuna, raznoraznih navjestitelja zapadnih vrijednosti, pizdi materinih , i dan danas, ta EU bagra, koja je i osmislila ovakav izborni zakon, koja iz EU fondova izvlači milijune na projekte pomirbe i demokratizacije postkonfliktnog  društva i fino živi na jadu triju zavađenih BH naroda,  još uvijek nije osigurala provedbu osnovnog ljudskog prava – da bira i bude biran.

Cijena ljudskog mesa u hrvatskim krajevima tako se u slučaju Lijanović&Ćane svela na 1.3KM po kilogramu žive vage hrvatetine dok se u muslimanskim krajevima spušta i na 0,5KM po kilu bošnjakitetine. Dok banda s Trna za to vrijeme s plakata otvoreno poziva ljude da ne koriste mozak i da tijekom izbora prodaju srce. Kao da su izbori ljubavna sapunica a ne misaoni proces političkog izbora.

Pored toga, ljudsko meso Lijanovih uposlenika besplatno je, i podrazumijeva se da pripada gazdi dok su isti model počeli kopirati i Lijanovićevi sateliti.

Inače nelegalni Čamber, ministar rada i socijalne skrbi u vladi bošnjačke majorizacije, o ovim događanjima kršenja radničkih prava još nije zauzeo stav a kad će ne znamo. Trenutno se bavi Učilicama. Zapeo je na slovu U.

Dobro jutro gospodine Inzko. I puši kurac!

p.s. Molimo radničku klasu HercegBosne na koju se vrši bilo kakva vrsta ucjene ili pritiska od strane nadređenih kojom se krši  njihovo dostojanstvo i osnovna ljudska prava da nam dostave  informacije.

poskok.info

Mobing (work abuse ili employee abuse) je engleski izraz za zlostavljanje na radnom mjestu. Mobing je specifični oblik ponašanja na radnom mjestu, kojim jedna osoba ili skupina njih sustavno psihički (moralno) zlostavlja i ponižava drugu osobu, s ciljem ugrožavanja njezina ugleda, časti, ljudskog dostojanstva i integriteta, sve do eliminacije s radnog mjesta. Zlostavljana je osoba bespomoćna, u nemogućnosti je da se obrani.

* Član Kaznenog zakona iz dijela koji se odnosi na kazneno djelo povrede biračkog prava:

Tko silom, ozbiljnom prijetnjom, podmićivanjem ili na drugi protuzakonit način utječe na birača da na izborima glasuje na određeni način ili da ne glasuje,

kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska protiv saveznika, podržala sud u Haagu protiv Netanyahua

Francuska podržava Međunarodni kazneni sud (ICC) i ‘borbu protiv nekažnjivosti’, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova nakon što je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -