Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

HALAL BUBIMIR: Od svih dioničara HSP-a samo su Ćane i Jerko ostali uz Jurišića

Must Read

Odnos između visokih pravašića Halal SP-a BiH i najpravaša Zvonka  nije salametan i  otišao je po šejtanu još prije političke krize u FBiH, izjavilo je narcisoidno klaunče koje se skupa s Jurišićem njiše na političkoj sceni BIH u funkciji privjeska bošnjačkog nacionalizma,   Živko đeneral Bubimir za sarajstanski dnevni list Kurtuluš.

Prema Budmirovom teferiču  odnos između njega i Jurišića narušen je i prije Sabora partije  kada je nakon formiranja vlasti Jurišić, kako kazuje Budimir, počeo da se ponaša čudno, funkcionira ko mali Sulejman Veličanstveni, lupa čvoke svima u stranci, Ćozi naročito, štipa ih dok pričaju, prekida dok govore i uzriguje usred parlamentarne rasprave na štetu imidža Habibi SP-a.

-Odluke nisu donosila tijela stranke, već neformalne skupine. To se posebno očitovalo u kadroviranju i pregovorima sa SDP-om oko hrvatskih pozicija u vlasti.

Na pitanje novinara Budimiru – koje su to neformalne skupine i pojedinci instruirali ludog Zvonku, Budimir nije htio odgovoriti.

Jurisiç kendini HSP gitti konum bilgisi tutulur ve böylece tüm parti işlemek için uzun bir süre. Bir bakıma, bu bir ölçüde doğrudur sorun personel çözümleri, nedeni olduğu izlenimi verdi, ama tutum Jurišića o tüm proje zayıflattı şeyi neden hoşnutsuzluk ve kötü personel kararları hakkında karar vermelidir nasıl olmasıdır.

Jurišić je dugo vremena samo za sebe držao informaciju koje su pozicije pripale HSP-u i na taj način manipulirao cijelom strankom. Na neki način je stvoren privid da su upravo kadrovska rješenja uzrok problema, što u određenoj mjeri jest točno, no činjenica je da je stav Jurišića kako on treba sam odlučivati o svemu uzrok nezadovoljstva, ali i loših kadrovskih rješenja koja su narušila cijeli projekt.
Budimir, koji je uzurpirao poziciju predsjednika Federacije, popljuvavši pravo Hrvata u BIH da ravnopravno izaberu svoje predstavnike  kaže dalje kako ti isti politički janjičari  iz reda hrvatskog naroda  “pravaši” danas imaju jasan, čvrst i odlučan stav značajnog broja dužnosnika stranke koji predstavljaju vrh stranke da smjene Jurišića, što je izgleda glavna politička preokupacija Halal SP-a. Za to vrijeme Helez će dovršiti posao.

-Dakle, svi predstavnici HSP-a BiH na entitetskoj i državnoj razini, osim federalnog zastupnika Stanka Primorca Ćane, potpisnici su dokumenta kojim se traži ostavka Zvonka Jurišića s pozicije predsjednika HSP-a BiH. to dr. Josip Perić, zamjenik Jurišića i izaslanik u Domu naroda FBiH, ministri Ante Krajina i Vjekoslav Max  Čamber, zastupnik u Zastupničkom domu FBiH Željko Asić, koji je i dopredsjednik Glavnog stana, izaslanik u Domu naroda BiH Stjepan Krešić, dopredsjednik i tajnik Glavnog stana Ivica Gudeljević Vili Terek, predsjednik mladeži Ivica Skočibušić, te ja kao dopredsjednik stranke i Predsjednik FBiH. Uvjeren sam kako su uvjeti za sazivanje izvanrednog Sabora stvoreni te kako će na idućoj sjednici Glavnog stana, Sabor biti i sazvan.

Upitan kako tumači to da Jurišić nije bio u sali kad se glasalo o smjeni Denisa Bećirovića, zamjenika predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta BiH Budimir je kazao

– Očito je da Zvonko Jurišić ima pakt sa Zlatkom Lagumdžijom. Zbog tog pakta, on je spreman izdati sve članove i simpatizere HSP-a BiH i dovesti stranku do uništenja. Uništavanje stranke zarad sujete i osobnih interesa već je viđeno u HSP-u u Hrvatskoj kada je Đapić spašavajući sebe, “potopio HSP”.

Osobno sam se nadao da Zvonko neće počiniti istu pogrešku te kako će shvatiti da upravo on svojim postupcima nanosi najviše štete stranci te da je njegov podanički odnos prema Lagumdžiji i SDP-u u proteklu godinu gotovo uništio HSP. S obzirom na to da Zvonko najbolje razumije medicinski rječnik, ja bih to komentirao na sljedeći način: virus Đapić mutirao na Jurišiću, kazao je Budimir za sarajevsko Oslobođenje..

Na pitanje novinara zar istu stvar nije napravio sam on Budimir, kao i cijeli HSP, kada je zarad sujete i osobnih interesa ta stranka spremno izdala Hrvate u BIH,  i nije li virus Đapić mutirao na svima njima, Budimir je zabezeknuo i poblijedio.

Ubrzo su stigla i hitna kola…

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Blokirali smo oglase izdajničkog DC-a Mate Granića

Jer novcem se može kupiti sve i svakog u RH. U HercegBosni ne može. I nemoj da nam netko smeće...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -