Subota, 25 svibnja, 2024

Na vozni park potroše 18 milijuna KM godišnje, dnevno voze 2.100 km

Must Read

Vozni park u institucijama BiH zloupotrebljava se u dobrom dijelu, neracionalno koristi i koristi u privatne svrhe, upozorio je član Povjerenstva za financije i proračun Zastupničkog doma Parlamenta BiH Boško Tomić.
Prema Tomićevim riječima, institucije BiH raspolažu s 3.500 automobila koji koštaju 25 milijuna KM i za čije je održavanje potrebno 18 milijuna KM godišnje.
Kao jedan od primjera zloporabe Tomić je naveo upisivanje relacije Sarajevo – Mostar – Banjaluka – Sarajevo u službeni nalog vozača u dužini od 2.100 kilometara.
“To je, naravno, nemoguće, a još se pokazalo da taj službenik tog dana nije ni bio na službenom putu”, rekao je Tomić.
On je naveo da troškovi fiksnih telefona na razini svih institucija BiH u 2011. godini iznose oko devet milijuna KM i veći su od troškova službenih mobilnih telefona, dok je za internet usluge u prošloj godini dano više od milijun KM.
“Institucije BiH tu mogu uštedjeti po 30 posto, što su sredstva koja su neophodna za oba entiteta, a neće smanjiti bilo kakve aktivnosti tih institucija”, rekao je Tomić.( Srna)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -