Utorak, 25 lipnja, 2024

Na velikom prosvjednom skupu protiv HNS-a deseci tisuća ljudi

Must Read

Torcida je dignula Dalmaciju na noge. Na velikom prosvjednom skupu protiv HNS-a i stanja u hrvatskom nogometu na splitskoj Rivi, prema nekim procjenama, okupilo se više desetaka tisuća ljudi. Nije bilo incidenta.

Navijački klub Hajduka je zatražio ostavku cijelog vodstva Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i uspostavu pravednijih odnosa u vrhu hrvatskog nogometa tako da i Hajduk dobije ravnopravan tretman.

Prosvjed je bio i poziv državnim institucijama da se pokrenu, iskoriste zakonodavne mogućnosti i riješe stanje u hrvatskom nogometu, kažu navijači koji su došli iz cijele Dalmacije i susjedne BiH.

Na početku skupa preko razglasa je zatraženo da skup protekne mirno i dostojanstveno. Prosvjednici su nosili ispred velike pozornice višemetarski transparent na kojem piše Uefa, zašto toleriraš nepravednost HNS-a, naje…. zbog polufinala ’98.

A u mnoštvu transparenata koje nose nazočni između ostalih piše HNS je gotov!, ZG=BG, Zašto lažeš Borovec?, Nije ni Musolini, nije ni Tito, neće ni Mamić, Hrvatski sportski savezi najveće kukavice … i drugi. Sudionici skupa izvikivali su pogrdne uzvike na račun HNS-a i njegovih čelnika.

Skup je počeo sviranjem hrvatske himne i minutom šutnje kojom je odana počast nedavno preminulom legendarnom vrataru Hajduka Ratomiru Vučkoviću te navijaču Hajduka Grubišiću Čabi koji je preminuo prije godinu dana, a bio je jedan je od inicijatora akcija za ravnopravnost Hajduka u hrvatskom nogometu.

Među nazočnima su bili predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić, predsjednica NO Hajduka Branka Ramljak i predsjednik Skupštine Hajduka Vinko Radovani.
Nakon njihovog govora, ali i govora koji su održali Ivo Bego Goran Vučević i Nikola Koceić Bilan na Rivi je uslijedio i koncert splitske grupe Kuzma i Shaka Zulu. Točno sat i pol vremena nakon početka u 15.30 s govornice je rečeno kako je prosvjedni skup završio. Prosvjednici su pozvani da se u miru raziđu što su i napravili, te je u tom trenutku na jednom od trajekata koji su ulazili u luku na palubama upaljeno nekoliko bengalki u znak potpore. Inače, današnji prosvjed su glasnim trubljenjem poduprli brodovi koji su se nalazili u luci, ali i veliki broj vozača.

ABC Portal

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Razveo se Mate Rimac

Mate Rimac i Katarina Lovrić razveli su se nakon tri godine braka, doznaje Index. Informaciju je za Index potvrdilo nekoliko...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -