Published On: Sun, Nov 30th, 2014

Na Blidinju u prometnoj nesreći teže ozlijeđen Dubravko Šimenc

Šimenc je s prijateljima išao prema Blidinju, a htjeli su zaobići kamion koji je dijelom bio parkiran na cesti

U nesreći koja se dogodila u Risovcu kod Jablanice u petak oko 18 sati teže je ozlijeđen Dubravko Šimenc, jedan od najtrofejnijih hrvatskih vaterpolista. Prema informacijama koje je ‘Večernji list’ dobio s mjesta nesreće, Šimenc je putovao na Blidinje s prijateljima M. Friganovićem, Ž. Reljanovićem i Ž. Perićem u terencu Mitsubishi.

Na cesti se u međuvremenu našao teretni kamionkoji je prevozio drva. Kamion je bio parkiran te se dijelom nalazio na cesti, a dijelom izvan nje pa ga je vozač Perić pri većoj brzini pokušao zaobići, no s druge strane nailazio je drugi automobil. Perić je bježeći od tog automobila udario u kamion. Prema informacijama koje smo dobili iz SKB-a Mostar, Šimenc je primljen u petak oko 20.30 sati te se nalazi na Odjelu traumatologije. Konstatirane su mu teške tjelesne ozljede, ali prema urađenim nalazima nema unutarnjih krvarenja.

Dodatni nalazi će biti urađeni danas. Očevidac nesreće je za ‘Večernji list’ ispričao kako je stražnja strana kamiona praktički došla pred lice Šimenca i njegovih prijatelja.

– Došao sam kad je sve bilo gotovo, ali u terencu u kojem se vozili bilo je puno krvi. Kako su mi rekli, Dubravko je bio na mjestu suvozača te je krvario. Ljudi koji su se zatekli na mjestu nesreće prišli su im u pomoć i izvukli ih. Hitna pomoć odvezla ih je u mostarsku bolnicu. Nisu u životnoj opasnosti – rekao je za ‘Večernji list’ očevidac koji je naišao na mjesto nesreće u kojem je vaterpolski as Dubravko Šimenc ozlijeđen.

vecernji.ba