Na slobodi otac koji je zbog tri metra drva završio u zatvoru: Hvala svim dobrim ljudima

Fikret Dedić iz Bužima, koji je prije nešto više od mjesec i pol dana osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci zbog usječenih tri metra drveta za ogrijev, pušten je danas na slobodu iz zatvora Luke u Bihaću, gdje je izdržavao zatvorsku kaznu.

Dedića su na izlasku iz zatvora dočekali supruga i njegovo troje djece, prijatelji i brojne novinarske ekipe.

“Hvala svim dobrim ljudima koji su omogućili da izađem na slobodu i budem sa svojom obitelji. U zatvoru su bili svi dobri prema meni, nemam nikakve zamjerke i svima zahvaljujem na korektnom odnosu”, kazao je Dedić.

Njegova supruga Ramiza je istakla kako je ovo za obitelj najljepši novogodišnji poklon i najradosniji dan za nju i djecu.

“Da nije dobrih ljudi moj suprug danas ne bi bio na slobodi, hvala svima koji su pomogli. Neka se ovo, što se dogodilo mojoj obitelji, nikad nikome ne ponovi”, kazala je ona.

Podsjetimo, Dedić je pušten na slobodu nakon što je nedavno donesena presuda da mu se preostala zatvorska kazna zamjeni za novčanu.

Predstavnik Udruženja građana za bolji Sanski Most, Ermin Karić, koji je organiirao prikupljanje novčanih sredstava za obitelj Dedić, rekao je kako je prije nekoliko dana uplaćen traženi novčani iznos od 12.900 maraka na račun budžeta Federacije BiH.

Općinski sud u Bosanskoj Krupi je na zahtjev Dedića donio spomenutu presudu uvaživši njegovu molbu da mu se preostali dio zatvorske kazne u trajanju od četiri mjeseca i devet dana preinači u novčanu kaznu. U presudi je navodeno kako je na ovaj način svaki dan izrečene kazne zatvora zamjenjen novčanom sankcijom u iznosu od 100 maraka.

Podsjetimo, zbog nepuna tri metra metara drveta za ogrijev, koje je usjekao u državnoj šumi, Fikret Dedić je otišao na izdržavanje šestomjesečne zatvorske kazne na koju ga je osudio Općinski sud u Bosanskoj Krupi.

Fotografija na kojoj se otac oprašta od kćerke uoči odlaska u zatvor postala je viralna, obišla društvene mreže, te izazvala gnjev i zaprepaštenje mnogih.

Jedini izvor prihoda za ovu obitelj je mjesečna pomoć u iznosu od 50 maraka, koju Dedić dobija na ime ratne invalidnine, obzirom da je nekoliko puta ranjavan u ratu.

Majka i troje maloljetne djece su njegovim odlaskom u zatvor ostali bez hranitelja, a skromna novčana pomoć ni izbliza nije bila dovoljna da zadovolji sve potrebe ove siromašne obitelji, pišu Nezavisne.