Published On: Čet, kol 2nd, 2018

NA ĆAĆU: Bakir Izetbegović je jedan obični lažov

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da BiH nema novaca da prati modernizaciju oružanih snaga Srbije i Hrvatske u smislu nabavke aviona i helikoptera, ali da je namjenska industrija već takva “da se nikad više ne može dogoditi 1992. godina”.

“Da je sad 1992. godina, mi imamo toliko toga u BiH da se možemo obraniti”, istaknuo je Izetbegović. Nije rekao od koga bi branio BIH i tko ju misli napadati.

On je za Televiziju “N1” naveo da Srbija i Hrvatska “nabavljaju avione, raketne sisteme, hvale se time”.

“Kad ja kažem da ćemo mi ojačati našu namjensku proizvodnju, onda kažu da se pripremam za rat. Nevjerovatno je kako se pokušava taj dvostruki standard primijeniti kada su u pitanju patrioti BiH”, rekao je Izetbegović.

I ovdje je ponovio laž. Dakle – medijska haranga na naoružavanje dolazi samo iz Sarajeva. Sarajevo određuje što smije Banja Luka, što smije Zagreb, Beograd a s druge strane napada se svakog tko postavi pitanje koliko je naoružanih povratnika iz Bakiru ideološki bliskog egzotičnog Istoka došlo nazad na teritorij BIH koji je u ratu bio pod kontrolom Patkovićevog džihada. (Patković, vođa džihada, danas je savjetnik Bakira Izetbegovića)

On, s druge strane, smatra da bi cijela regija treba ići  ka demilitarizaciji.  Zašto onda prešutno odobrava militarizaciju, i militantnu retoriku na prostoru džihada?

“Djeca im sele iz regije, mirovine su jako niske, ljudi jedva žive, živci se razvlače od tih priča o tim ratovima. Šta će im to?

Slažemo se. Ovo je  mirnodopski stav. Pozdravljamo.

Nas prisiljavaju da to pratimo i mi ćemo to pratiti”, tvrdi Izetbegović.

Aham, tu je kvaka. Vidjela koza đe se konji potkivaju…

Osvrćući se na priče o trećem entitetu u BiH, Izetbegović je rekao da je to “kost ubačena između Hrvata i Bošnjaka”, te ocijenio da taj treći entitet “nitko ne bi znao ni nacrtati”.

Kako ne bi? Pa znao bi Alija recimo. Koji je Hrvate pridobio na referendum, danom časnom rječju kuće Izetbegović da će BIH biti trojna federacija. A potom ih je poubijao 6.000 i protjerao 170.000. Uz nešto obrednih klanja, i logorima za djecu.

Odgovarajući na pitanje kakav je odnos između njega i lidera SBB-a BiH Fahrudina Radončića, Izetbegović je istaknuo da je taj odnos “skoro pa nikakav”.

“Neka rivalstva i animoziteti se dogode između političara, koji sami po sebi rastu kada ne komunicirate”, rekao je Izetbegović, navodeći da se na nekim sastancima vidjelo da imaju skoro iste stavove po određenim pitanjima, da je bilo “konkretne komunikacije”, ali ne “neke posebno prijateljske”.

Etički odbor Poskoka zaključio je da je:

Bakir izetbegović ušao u ozbiljnu predizbornu kampanju. I da svašta priča. Ako on ne drži do riječi svog rahmetli oca, mi držimo. Nama je Alija jako važan. Ako njemu nije.

Ujedno raspisujemo natječaj za vaskoliko pučanstvo BIH. Biste li znali nacrtati kartu Trećeg?

Poskok.info

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x