Published On: Ned, ruj 5th, 2021

Na bh. granici uhićen radikalni SDA-ov bot koji je raspirivao mržnju iz Luksemburga

Radikalni SDA bot Jasmin Mulahusić, nastanjen u Luksemburgu, uhićen je na graničnom prijelazu Bosanski Brod, javlja portal Pressmedia. Sutra će biti predan Tužiteljstvu BiH.

Radi se o osobi protiv koje Tužiteljstvo BiH vodi istragu zbog kaznenog djela širenje nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti. Mjesecima nije dolazio u BiH jer je izdan nalog za njegovo uhićenje. Poznat je po kreiranju fotomontaža i videa u kojima diskreditira novinare i sve političare koji ne odgovaraju – SDA. Otvoreno staje na stranu direktora OSA-e i otvorio je desetke lažnih profila u kojima otvoreno prijeti novinarima i političarima koji ne odgovaraju SDA.

Ovaj internet-jurišnik rodom iz Zavidovića, s adresom prebivališta u Luksemburgu, poznat je po otvorenim napadima i montažama protiv brojnih političara, poput Elmedina Konakovića, Fahrudina Radončića, lidera NiP-a i SBB-a, do Predraga Kojovića, predsjednika Naše stranke, ali i brojnih drugih političara, a posebno su izraženi napadi na novinare.

Tužiteljstvo BiH je do sada saslušalo desetke svjedoka koji su bili i još su žrtve Mulahusićevih montaža i podvala.

Osim Mulahusića, Tužiteljstvo provjerava i sve druge osobe koje na društvenim mrežama javno vrijeđaju i napadaju novinare, a povezane su s njim.

Povezan s teroristima

Podsjećamo da se Malahusić spominje i u Izvještaju Alžirske vlade podnijetom Odboru Vijeća sigurnosti UN-a uspostavljenom shodno rezoluciji 1267 (1999).

Predsjedatelju Odbora se 16. travnja 2003. godine pismom obratio veleposlanik Abdallah Baali, stalni predstavnik Alžira. U pismu – izvještaju se navode osobe i organizacije povezane s terorističkim organizacijama širom svijeta, u prvom redu Al-Kaidom.

U detaljnom dokumentu, punom imena terorista i podataka o njihovom kretanju i aktivnostima, na 13. stranici navodi se ime Ahmed Zaoui – alias Abou Houdeifa, rođen 7. prosinca 1960. u ElIdrissia/Djelfa, Alžir, sin Lakhdara Zaouija i Amine Tahar.

Zaoui je osuđen pet puta u odsustvu od strane Alžirskog kaznenog suda za terorističke aktivnosti i zbog pripadnosti terorističkim skupinama.

– Razna ispitivanja i istrage provedene u Belgiji ukazale su na njegovo sudjelovanje u trgovini oružjem u Alžiru. Dokazana je i njegova povezanost s teroristima Mohamedom Kerrouche, zvanim Salim (trenutno živi u Londonu), Nursetom Jusufovićem, Jasminom Mulahusićem i Senadom Ramčilovićem te braćom iz Maroka Ali i Youcef El Majda, koji su uhićeni 3. travnja 1996.

Instruirani od dijela bh. obavještajne službe

Ahmed Zaoui je protjeran iz Belgije u Švicarsku, nakon toga u Burkinu Faso, a zatim otišao je u Maleziju. Trenutačno živi na Novom Zelandu, piše u veleposlanikovom pismu.

Također, odigrao je i važnu ulogu u fabriciranoj aferi od strane paraobavještajnih struktura u BiH. Navodno je Hrvatska obavještajna agencija SOA vrbovala vehabije iz BiH koji rade u Hrvatskoj i drugim zemljama EU da špijuniraju druge vehabije u BiH./HMS/

Ispostavilo se da od te priče nema ništa, a sve su glasnije bile spekulacije da su “vrbovani” ustvari bili instruirani od jednog dijela bh. obavještajne službe. Na kraju se ispostavilo da je riječ o lažnim prijavama s ciljem diskreditacije određenih osoba./HMS/

guest
nije obvezno
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x