Muškarac uzgajao marihuanu, policijski pas našao i vagu…

Iz MUP-a ŽZH oglasili su se priopćenjem o zaplijeni droge i uhićenju 38-godišnjeg muškarca u mjestu Potkraj pored Širokog Brijega.

Akciju su proveli u suradnji s kolegama iz HNŽ-a.

“Dana 28.02.2022.godine u vremenu oko 12:30 sati, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Široki Brijeg u suradnji s policijskim službenicima MUP Hercegovačko neretvanske županije i psom za detekciju opojnih droga, uz suglasnost tužitelja ŽT ŽZH i izdanoj Naredbi o pretrazi, od strane Općinskog suda Široki Brijeg, izvršili su pretragu obiteljske kuće, pratećih objekata i vozila koje koristi M.I.(38) iz mjesta Potkraj, Široki Brijeg.

Prilikom pretrage pronađene su dvije PVC vrećice s neutvrđenom količinom N.N materije, od kojih se u jednoj nalazi suha biljna materija koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu „marihuanu“, te vagu za precizno mjerenje. Policijski službenici su uz potvrdu privremeno izuzeli zaplijenjene predmete. M.I. (38) je lišen slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnove sumnje da je počinio kazneno „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238 KZ FBIH.

Po kompletiranju predmeta policijski službenici PU Široki Brijeg će protiv M.I. (38) podnijeti Izvješće o počinjenom gore navedenom kaznenom djelu Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu”, navode iz MUP-a ŽZH, a prenosi portal Bild.ba.

Inače u Makedoniji koja je legalizirala proizvodnju marihuane u medicinske svrhe  porastao je značajno izvoz ove supstance za potrebe kanadskog tržišta. Proračun bilježi višemiijunske dobite. Kanadske i US tvrtke kupuju cijela polja i stavljaju ih pod koncesiju, U Hercegovini zemlji stvorenoj za proizvodnju marihuane, s brdom praznih destilerija, čeka se da valja svi isele kako bi se proizvodnja medicinske marihuane dopustila. A i malkice smo katolibani jelte. Pa se bojimo, kao politčari, što će selo reći. Ili čekamo Mirjanin znak? Pardon. Gospin.