Četvrtak, 18 srpnja, 2024

MUŠIĆ PARANOIČNO: Postoje indicije o korespodenciji SDP, DF, HDZ i dijelova MZ oko Mostara

Must Read

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) zalaže se da Grad Mostar bude uređen kao jedinstven grad s jednim gradonačelnikom, zamjenikom gradonačelnika, Gradskim vijećem i jedinstvenom gradskom administracijom.

– Radi osiguranja ravnopravnosti svih u Gradu Mostaru, kao i radi osiguranja ravnomjernog razvoja svih dijelova grada, SDA se zalaže za formiranje podjedinica lokalne samouprave koje bi bile dio jedinstvene administracije Grada – kazao je potpredsjednik SDA Šefik Džaferović na press-konferenciji nakon sjednice stranačkog Predsjedništva.

Istaknuo je kako odbacuju „sve špekulacije i optužbe na račun najnovijih prijedloga SDA kao zlonamjerne, te sračunate s ciljem prikupljanja jeftinih političkih poena”.

Džaferović ističe da najnoviji prijedlog HDZ-a BiH nije prihvatljiv za SDA, „jer se njime pod firmom ‘jedinstvenog’ Grada želi osigurati dominacija politike HDZ-a u cijelom Mostaru”.

– Pozivamo sve stranke da se okupe oko prijedloga SDA i da on bude osnova za buduće rješenje. U suprotnom, smatramo da OHR treba donijeti odluku da se lokalni izbori u Gradu Mostaru ove godine moraju održati po ranijim pravilima i Statutu koji je nametnuo OHR – naveo je on.

Džaferović je kazao da tijekom vikenda neće biti održan sastanak s predstavnicima HDZ-a BiH, te da ne za hoće li i kada biti održan.

Potpredsjednik SDA Edin Mušić je podsjetio da su u protekla dva-tri mjeseca bile vrlo intenzivne aktivnosti, tragalo se za rješenjem ili rješenjima „koja bi bila na određen način prezentirana, primjenjena ili ponuđena kao moguća”.

Po njegovim riječima, umjesto da se nastave razgovori o iznalaženju rješenja između SDA i HDZ-a, „došlo je do zaokreta u kojem je HDZ, na neki način, napravio otklon i u okrilju HNS-a ponudio određeno rješenje koje smo mi na Predsjedništvu stranke utvrdili da je za nas neprihvatljivo”.

Mušić kaže da u ovom trenutku nemaju neka približena rješenja u Mostaru, te da ima više prijedloga i od oporbenih stranaka.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Zelenski odjednom želi Rusiju na sljedećem ‘mirovnom samitu’?

Razumijevanje političkih odluka kijevskog režima može biti prilično izazovno, djelomično zato što se te odluke zapravo donose u Washingtonu....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -