Published On: Pet, kol 26th, 2016

MRTAV HLADAN: Geert Wilders traži zatvaranje džamija i zabranu Kurana

Stranka Geerta Wildersa ušla je u izbornu kampanju sa radikalnim populističkim zahtjevom da se u Nizozemskoj zatvore sve džamije i zabrani Kuran. Wilder je svoj stranački program za parlamentarne izbore 2017. objavio u četvrtak navečer putem Twittera, s naglaskon na “de-islamizaciju” njegove zemlje.

Prema posljednjim anketama, PVV bi mogao biti najjača snaga na izborima. U izbornom programu zahtijevaju “zatvaranje svih džamija i islamskih škola, zabranu Kurana.” Više detalja nije objavljeno. Wilders također namjerava migrantima iz muslimanskih zemalja zabraniti ulazak u Nizozemsku, zatvoriti centre za azilante i zabraniti javno nošenje odjevnih predmeta koji skrivaju lice žene.

Državna izdvajanje za pomoć nerazvijenima i druga, po njegovom sudu, nepotrebna ulaganja trebalo bi preusmjeriti u jačanje vojnog i policijskog proračuna, navodi se u Wildersovom političkom programu.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>