Published On: Ned, sij 7th, 2018

MOŽETE LI ZAMISLITI OVU REČENICU IZ USTA NEKOG HRVATSKOG POLITIČARA: “Predomislite se u najkraćem roku ili trpite posljedice”

PRAVNI okvir za rješavanje graničnog pitanja koji predlaže Hrvatska za Sloveniju je neprihvatljiv i ona će inzistirati na implementaciji arbitražne presude, naglasio je u razgovoru za ljubljanski dnevni list Dnevnik od subote slovenski premijer Miro Cerar, dodavši da u tom stajalištu Ljubljane očekuje i potporu Europske komisije.

“Hrvatski me je premijer (Andrej) Plenković na zadnjem sastanku u Zagrebu uvjeravao da implementacija arbitražne presude nije jedini put i da oni o granici žele ponovno pregovarati, što sam kao i ranije odlučno odbio”, kazao je Cerar, dodavši kako bi Hrvatska u novim pregovorima vjerojatno zahtijevala više nego što je “dobila” arbitražnom presudom koja je prema njegovim riječima konačno rješenje obvezujuće za obje strane.

“Prvi put u povijesti imamo definiranu cijelu granicu s Hrvatskom. Hrvatska bi u novim pregovorima željela dobiti više, osobito na moru, i to nam jasno poručuje, a to je za nas sasvim neprihvatljivo”, kazao je slovenski premijer.

“Odluku arbitara treba poštovati i implementirati, od toga nisam odstupio niti za milimetar, a neću niti ubuduće”, rekao je Cerar, te dodao da Sloveniji u slučaju da Hrvatska ne pristane na implementaciju arbitraže i to u “najkraćem vremenu” preostaje tužba pred europskim sudom ili druga pravna sredstva.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare