Published On: Čet, velj 20th, 2014

Mostarski plenum proziva studente i profesore

‘Pitamo se i tražimo odgovor: zašto profesori šute, čega i koga se plaše? Tko ima, poštovani profesori, više kompetentnosti, znanja i iskustva od vas? Postoji li itko pozvaniji da vodi ovo društvo naprijed od akademske zajednice?”, navodi Plenum građana Mostara u otvorenom pismu profesorima i studentima.

U pismu navode kako su ”zatečeni činjenicom da akademska zajednica i studenti šute dok državu potresaju društveni nemiri”.

Svakodnevno promatrajući stanje u kojem se nalaze mladi u BiH, njihovunemogućnost da se obrazuju i zaposle, da sami sebi osiguraju pristojnu egzistenciju i da zasnuju obitelj,shvatili smo da za bolju budućnost odavno ne postoji perspektiva”, navodi se u pismu.

Što se to dogodilo, navode iz plenuma, pa su mladi ljudi koji nose breme budućnosti i odgovornosti ove zemlje ostali bez vaše podrške?

Pozivamo vas, studente i članove akademske zajednice da krenemo zajedno protiv represije, nepotizma, kriminala i daljnje degradacije svih segmenata našeg društva. Vratimo znanost u naše obrazovne institucije, izbacimo korupciju, politiku i podobnost”, piše u pismu plenuma akademskoj zajednicu, koju poziva na ulice u što većem broju.

Uključite se u rad Plenuma građanki i građana Mostara, koji se gotovo svakodnevno sastaje i na direktno demokratski način donosi odluke o zajedničkoj budućnosti.Probudite se, priključite se, aktivirajte se, borite se za svoje bolje sutra. Promjene su neizbježne”, navodi se u pismu koje potpisuje Plenum građanki i građana Grada Mostara.

bljesak.info